Rakastettu musikaali palaa 20 vuoden tauon jälkeen Vaasan kaupunginteatteriin syksyllä 2018.
Tällä kertaa Jakob Höglundin ohjaamana tuoreena musikaalitulkintana, veden täyttämälle Romeo-näyttämölle.

 

Maija avioituu nuoren kalastajan Jannen kanssa. Nuoripari muuttaa asumaan kaukaiselle Myrskyluodolle.  Meri, sen suuri kauneus ja arvaamattomuus, on läsnä kaikkialla Maijan elämässä - tyynellä ja myrskyssä, läpi vuodenaikojen ja elämän koettelemusten ja onnenhetkien. Maija joutuu kestämään elämässään suunnattoman paljon, mutta jaksaa kuitenkin koko ajan unelmoida ja rakastaa.
"Näenkö unta kun ajattelen?"
Myrskyluodon Maijan vahvuus ihmisenä tekee kovasta saaristolaiselämästä kertovan tarinan kiinnostavaksi myös nykypäivän katsojalle.

Jakob
 Höglundin ohjauksien kädenjälki on tullut yleisölle tutuksi teatterimme näyttämöllä useissa musikaaleissa. Tulevassa Myrskyluodon Maija musikaalitoteutuksessa fyysinen ympäristö luodaan näyttelijöiden, koreografian ja luonnon neljän elementin, veden, tulen, ilman ja maan avulla. Maijan tarinassa luonnon suuruus ja ihmisen yritys ymmärtää elämää sekä elää sopusoinnussa luonnon kanssa nousevat keskeisiksi teemoiksi. Tarina vie myötätuulen keinuttamiin maininkeihin, mutta myös hyökyaaltoihin, hurjaan vastatuuleen ja hetkiin, jolloin ihminen kamppailee kootakseen ehjäksi sen, minkä meri on lyönyt pirstaleiksi. 

Matti Puurtisen musiikki soi esityksessä, kansanlaulujen tyyliin sovitettuna, Sauli Perälän johtaman orkesterin tahtiin.

 

 

Rooleissa

301 mv
Miika Alatupa
kirsi
Kirsi Asikainen
jari
Jari Hietanen
toni
Toni Ikola
HeidiK unspecified 47
Heidi Kirves
anna
Anna Lemmetti-Vieri
timo
Timo Luoma
oiva
Oiva Nuojua
267 mv
Filip Ohls
ville s
Ville Seivo
324 mv2
Sara Sellberg