Yleisö pääsee tutustumaan Vaasan kaupunginteatterin uutuusnäytelmään Saman katon alla jo harjoitusvaiheessa. Näytelmästä järjestetään  avoimet harjoitukset pienellä näyttämöllä kolmesti: torstai-iltoina 1.9., 8.9. ja 15.9. klo 19-20.

Harjoituksissa näyttelijät Kirsi Asikainen, Jari Hietanen, Lauri Kukkonen, Jenni Banerjee (vier.), Emmi Kangas ja Jorma Tommila harjoittelevat näytelmän kohtauksia Erik Kiviniemen ohjauksessa.

Lapualaislähtöisen kirjailijan Taina Latvalan kirjoittama Saman katon alla kuvaa pohjalaisuutta, perhesiteitä ja maaseudun muutosten tuulia koskettavasti ja humoristisesti. Näytelmän kantaesitys on 23. syyskuuta.

Näytelmän tapahtumapaikka on eteläpohjalainen karjatila, jonne Helsingissä asuva perheen nuorempi poika Matias tuo ensimmäistä kertaa kihlattunsa vierailulle. Miniä ei ole aivan sellainen kuin isäntä ja emäntä olivat odottaneet. Tilan tulevaisuus huolettaa isäntäparia. Vanhempi poika Hane on sotkenut asiansa pahemman kerran. Tilalla pitäisi tehdä sukupolvenvaihdos, mutta kuka pystyy jatkamaan isän elämäntyötä?

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle