Musikaali BILLY ELLIOT (Billy Elliot the Musical) on ollut Vaasan kaupunginteatterin ohjelmiston suursuosikki kuluvana näytäntövuonna. Musikaalille on kertynyt jo  22 000 katsojaa. Riemukas ja liikuttava tarina, taitava ensemble, vauhdikkaat musiikki- ja tanssinumerot ja rooleissaan loistavat lapsinäyttelijät ovat valloittaneet yleisön.

BIly Elliotilla on jäljellä vielä kolme iltaesitystä:  lauantaina 28.4. klo 19 (loppuunmyyty) , perjantaina 11.5. klo 19 sekä viimeinen esitys keskiviikkona 16.5. klo 19. Kahteen viimeksi mainittuun näytökseen on vielä jonkin verran tilaa. Musikaali sai ensi-iltansa viime syyskuussa.  Kaikkiaan Billy Elliotille kertyy 65 näytöstä.

Maailmanmaineen saavuttaneen brittimusikaalin on säveltänyt Elton John ja käsikirjoittanut Lee Hall. Musikaalin on ohjannut Jakob Höglund. Kapellimestarina toimii Sauli Perälä.

Billy Elliotin tapahtumat sijoittuvat 1980-luvulle englantilaiseen kaivoskaupunkiin. Kaupungissa kuohuu, kaivostyöläiset ovat lakossa ja poliisien ja työläisten kesken syntyy yhteenottoja. Äiditön kaivostyöläisen poika Billy harrastaa nyrkkeilyä, kuten seudun muutkin pojat, mutta haaveilee tanssijan urasta. Hän ponnistelee saavuttaakseen unelmansa, ja koko työläisyhteisö näkee Billyn unelmassa lopulta vertauskuvan paremmasta tulevaisuudesta.

Musikaalin koreografian on suunnitellut Jakob Höglund yhdessä vaasalaisen tanssinopettajan Ida Jousmäen kanssa. Vauhdikkaissa tanssikohtauksissa nähdään erilaisia tanssityylejä, mm. balettia, street-tanssia, jazz-tanssia ja numero, jossa koko suuri esiintyjäryhmä steppaa lavalla.

Suuri esiintyjäjoukko. Pääroolissa kolme vaasalaispoikaa

Musikaalin nimiroolissa Billynä vuorottelee kolme vaasalaispoikaa: Silas Lorenz, Robin Asukas ja Kalle Lorenz. Billyn isää Jackieta näyttelee Timo Luoma, isoaveljeä Tonya Oiva Nuojua ja tanssinopettajaa Mrs Wilkinsonia loppukevään näytöksissä Ilona Pukkila (vier.). Muissa rooleissa nähdään teatterin näyttelijät Marika Westerling, Kirsi Asikainen, Lauri Kukkonen, Ville Seivo, Toni Ikola ja Reetta Kankare sekä tanssijat Filip Ohls, Sara Sellberg, Miika Alatupa ja Kimmo Alakunnas. Musikaalissa on myös suuri joukko avustajia, mm. kolmekymmentä 10-15-vuotiasta lasta ja nuorta, jotka vuorottelevat kahtena eri ryhmänä esityksissä.

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle