Syksyn suurmusikaali Billy Elliot menestyy Vaasan kaupunginteatterissa: musikaaliin on tähän mennessä myyty lähes 16 000 lippua. Lee Hallin kirjoittama ja Elton Johnin säveltämä musikaali sai ensi-illassaan syyskuussa kiittävät arvostelut ja runsas yleisöpalaute on ollut ylistävää. Erityiskiitosta ovat saaneet näyttävät musiikki- ja tanssinumerot, koskettava ja kiinnostava tarina, taitava ensemble ja rooleissaan loistavat lapsiesiintyjät.

Billy Elliotin on ohjannut Jakob Höglund, hän myös suunnitteli koreografian yhdessä Ida Jousmäen kanssa. Musikaalin pääroolissa Billynä vuorottelee kolme vaasalaispoikaa: Silas Lorenz, Robin Asukas ja Kalle Lorenz. Suureen esiintyjäjoukkoon kuuluu teatterin näyttelijöitä, tanssijoita, aikuisavustajia sekä n. 30 lapsiavustajaa, jotka vuorottelevat kahtena ryhmänä esityksissä. Musikaalissa soittaa Sauli Perälän johtama 9-henkinen orkesteri. Lavastuksen on suunnitellut Sven Haraldsson ja puvut Heidi Wikar.

Billy Elliotin näytökset jatkuvat syyskauden jälkeen keväällä 2018.  Kevään näytöksewt ovat jo myynnissä.

Maailmanlaajuisen menestyksen saavuttanut musikaali Billy Elliot pohjautuu Stephen Daldryn ohjaamaan samannimiseen elokuvaan (2000). Musikaali sai ensi-iltansa Lontoossa vuonna 2005 ja kolme vuotta myöhemmin Broadwayllä New Yorkissa. Sitä on esitetty useissa maissa. Vaasan kaupunginteatteri on toinen teatteri Suomessa, joka on ottanut musikaalin ohjelmistoonsa, tätä ennen teos on esitetty vain Helsingin kaupunginteatterissa kaksi vuotta sitten.

Billy Elliotin tapahtumat sijoittuvat 1980-luvulle englantilaiseen kaivoskaupunkiin, jossa on meneillään pitkittynyt kaivosalan lakko, vastalauseena pääministeri Margaret Thatcherin hallituksen päätökselle sulkea pohjoisen kannattamattomia hiilikaivoksia. Kaupungissa kuohuu ja kaivostyöläisten ja poliisien kesken syntyy mellakoita. Tätä vasten piirtyy päähenkilön, 12-vuotiaan Billyn tarina.

Musikaali koskettaa monella eri tasolla. Se kertoo unelmista ja mahdollisuuksista - sekä peloista, ennakkoluuloista ja asenteista. Äiditön Billy elää isoäitinsä sekä kaivoksessa työskentelevien isänsä ja veljensä kanssa. Billy harrastaa nyrkkeilyä, mutta haaveilee tanssijan urasta. Hän ryhtyy salaa isältään käymään balettitunneilla ja ponnistaa eteenpäin kaikesta vastustuksesta huolimatta. Lopulta koko työläisyhteisö näkee Billyn unelmassa vertauskuvan paremmasta tulevaisuudesta.

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle