Kevätkaudella 2017 Vaasan kaupunginteatterin ohjelmistossa satsataan edelleen musiikkiteatteriin. Tulossa on ooppera, lasten satumusikaali ja vielä rock-show. Myös ajankohtaista kotimaista draamaa on luvassa.

Loistava ooppera Candide uusintaensi-iltaan tammikuussa

Suuren suosion saanut upea ooppera Candide palaa ohjelmistoon parin vuoden tauon jälkeen. Teos nähdään Jorma Uotisen ohjaamana uusintaensi-illassa 13. tammikuuta 2017. Esityksiä on yhteensä 7, kaikki tammikuussa.

Amerikkalaisen Leonard Bernsteinin säveltämä Candide pohjautuu ranskalaisen kirjailijan Voltairen satiiriromaaniin.Teos kertoo nuorista rakastavaisista Candidesta ja Cunegondesta. Värikäs seikkailutarina vie sodan melskeistä matkalle maailman ääriin. Vaarojen keskellä myös nuorten rakkaus koetellaan.

Candiden Kapellimestarina toimii Jari Hiekkapelto. Lavastuksen ja puvut on suunnitellut Maria Antman. Rooleissa laulavat Ville Salonen, Mia Heikkinen, Mika Nikander, Ulla Raiskio, Ulrika Berg ja Frank Berger. Teos tuotetaan Vaasan Oopperasäätiön, Vaasan kaupunginteatterin ja Vaasan kaupunginorkesterin yhteistyönä.

Tuoretta kotimaista: Hotakaisen Luonnon laki

Helmikuussa nähdään pienellä näyttämöllä Kari Hotakaisen v. 2013 ilmestyneeseen romaaniin pohjautuva näytelmä Luonnon laki. Päähenkilö, liikemies ja yrittäjä Rautala joutuu pahaan kolariin ja loukkaantuu vakavasti. Mies, joka on vuosikausia kiertänyt veroja, joutuu leikkauspöydälle ja tempautuu samalla toiseen todellisuuteen, julkisen terveydenhuollon rattaisiin.

Rautala makaa päiväkausia liikuntakyvyttömänä sairaalan sängyssä, muiden huolenpidosta riippuvaisena. Pitkien toipumisviikkojen kuluessa hän tutustuu potilastovereihinsa ja osaston hoitajiin. Valtiontalouden leikkaukset ovat osuneet myös tämän sairaalan budjettiin. Hoitohenkilökunta työskentelee äärirajoilla. Koska pinna katkeaa, ja mitä silloin tapahtuu? Hotakaisen ajankohtainen, vakava ja samalla terävän humoristinen teksti ei jätä kylmäksi. Näytelmän ohjaajana vierailee Hanna Ojala. Ensi-ilta on 25. helmikuuta 2017 pienellä näyttämöllä.

Peter Pan lennättää Mikä-Mikä-Maahan

Koko perheen suuri musikaaliseikkailu Peter Pan valmistuu suurelle näyttämölle maaliskuussa. J. M. Barrien satuklassikkoon pohjautuvan musikaalin on dramatisoinut näyttämölle Ritva Holmberg ja säveltänyt Jukka Linkola.

Musikaali kertoo Kultasen perheen lapsista, Leenasta, Jukasta ja Mikosta, joiden vanhemmilla ei ole juuri aikaa lapsilleen. Eräänä iltana lastenhuoneen ikkunasta lentää sisään vallaton Peter Pan ja vie lapset unelmien maahan, Mikä-Mikä-Maahan. Siellä saa leikkiä kaiket päivät ja ennen kaikkea lentää. Mikä-Mikä-Maassa asuvat kadonneet pojat ja siellä on intiaaneja, merenneitoja ja keijuja. Mutta ihmemaassa väijyvät myös vaarat: kapteeni Koukku ja hänen merirosvojoukkonsa.

Peter Panin tarina on lumonnut lapset ja aikuiset jo yli sadan vuoden ajan. Ohjaaja ja koreografi Jakob Höglund luo oman maagisen versionsa rakastetusta klassikosta. Musikaalin lavastajana vierailee ruotsalainen  Sven Haraldsson. Puvut suunnittelee vierailijana Piia Rinne. Kapellimestarina – tai oikeammin Mikiä-MikäMaan DJ:nä - toimii Sauli Perälä. Peter Panin roolissa nähdään Emmi Kangas, Helinä-keijuna Sara Sellberg (vier.) ja lasten rooleissa Marika Westerling (Leena, vier.), Oiva Nuojua (Jukka) ja Filip Ohls (Mikko, vier.). Kapteeni Koukkua esittää Ville Seivo. Mukana on joukko teatterin muita näyttelijöitä, tanssijoita sekä avustajia. Ensi-ilta on 18. maaliskuuta 2017.

Gubbrockarit rokkaavat huhtikuussa

Loppukeväästä on luvassa elämyksiä rockin ystäville. Vaasalainen Gubbrockarna-yhtye esiintyy uudella showllaan suurella näyttämöllä. Yhtye on jo aiempina vuosina valloittanut katsojat teatterin lavalla omaperäisellä soundillaan ja 50-70-lukujen hittien tulkinnoillaan. Uusi show Gubbrockarna By Request nähdään 6.-8. huhtikuuta 2017. Esityksessä kuullaan yhtyeen suosituimpia kappaleita.

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle