Kun it-alalla menestynyt Petri on päättänyt viettää romanttisen viikonlopun kesähuvilallaan Vaasan saaristossa yhdessä ihastuttavan mallin, Piian kanssa, kaikki on täydellistä.
Paitsi, ettei ole.
Petri vaimo, Janina haluaakin jäädä nauttimaan kesän viimeisestä viikonlopusta huvilalle.

Petrin apuun suoraan Helsingistä lentää hänen paras ystävänsä Riku, jonka tehtävänä on esittää Piian poikaystävää, jotta Janina ei saisi tietää Petrin rakastajattaresta. Suunnitelman avulla kaikki sujuu hienosti eikä paljastumisen vaaraa ole.
Paitsi, että on.
Nimittäin Rikun ja Petrin vaimon salasuhde on ensimmäistä kertaa vaarassa tulla ilmi.

Paikallinen pitopalveluyrittäjä on tulossa tekemään helsinkiläisille upean päivällisen ja aikoo hoitaa keikan nopeasti.
Paitsi, ettei hoida.
Hän ei ehdi päästä keittiöön asti, kun jo saa kuulla työnkuvansa muuttuneen erikoisella tavalla.

Ranskalaisen kirjailijan Marc Camolettin klassikkofarssi ÄLÄ PUKEUDU PÄIVÄLLISELLE nähdään Vaasan kaupunginteatterissa ensimmäistä kertaa. Raikkaasti nykypäivään sovitettu tarina naurattaa uskomattomilla ihmissuhdekiemuroillaan sekä yhä mahdottomammaksi muuttuvalla salaisuuksien ja valheiden ilotulituksellaan. Juuri kun luulet, ettei tilanne voi enää sekavammaksi ja hullunkurisemmaksi mennä, me takaamme: voi se! Tarjolla on päivällisresepti, johon jokainen kokki tuo oman erikoisen lisänsä ja lopussa kukaan ei voi olla enää varma, mitä kukin soppaan on tuonut.

Farssin ohjaa vierailijana Miika Muranen, joka on aiemmin ohjannut Vaasaan kaupunginteatteriin musikaalin Oliver! ja komedian Vadelmavenepakolainen sekä viimeisimpänä draamakomedian Liian paksu perhoseksi.

Älä pukeudu päivälliselle –näytelmän lavastus- ja pukusuunnittelijana vierailee Reija Hirvikoski. Rooleissa esiintyvät Kirsi Asikainen, Essi Hurme, Toni Ikola, Lauri Kukkonen, Annina Rubinstein (vier.) ja Ville Seivo. Ensi-ilta on 2. marraskuuta 2018 suurella näyttämöllä.

 

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle