Helmikuussa 2017 on tarjolla todellisia helmiä teatterin ja musiikin ystäville. Näyttelijä Martti Suosalo ja pianotaituri Iiro Rantala vierailevat komedialla Neljä pientä annosta. Lisäksi Iiro Rantala pitää konsertin Working Class Hero, jossa kuullaan John Lennonin sävellyksiä.

Neljä pientä annosta

Musiikkikomedia Neljä pientä annosta nähdään suurella näyttämöllä sunnuntaina 12. helmikuuta klo 15 ja klo 19. Esitys sisältää Illallisen yhdelle ja kolme muuta elämystä. Martti Suosalo eläytyy rooleihin hovimestarista nuotinkääntäjään ja Iiro Rantala pianopedagogista sankarisolistiin. Esityksessä näyttelee myös Lotta Kuusisto.

Suosalon roolihahmo Arvo Savela on näyttelijän alter ego, jäyhä suomalainen perusmies, joka ei ole mikään puheiden pitäjä. Esityksen yksi pieni annos nautitaan flyygelin äärellä, kun Minskistä maailmankiertueensa vuosikymmeniä sitten aloittanut Vladimir Ashkipäivässä (Rantala) saapuu konsertoimaan Suomeen perin notkeine nuotinkääntäjineen (Suosalo). Yleisö pääsee mukaan myös Iironin pianokouluun, jossa perehdytään pianonsoiton saloihin ja flyygelin historiaan.

Illallinen yhdelle puolestaan pohjautuu saksalaisen televisioyhtiön Norddeutscher Rundfunkin (NDR) vuonna 1963 tuottamaan lyhytelokuvaan. Tarina perustuu englantilaisen kirjailijan Lauri Wylien kirjoittamaan sketsiin Dinner for One, jossa iäkäs Sofie-neiti (Kuusisto) juhlistaa 90-vuotissyntymäpäiviään enemmän ja enemmän humaltuvan hovimestarinsa (Suosalo) avustuksella.

Esityksen liput (32 €) ovat myynnissä, teatterin lippukassalla 06 325 3961 ja nettikaupassa www.NetTicket.fi.

Working Class Hero – Music of John Lennon

Working Class Hero -konsertti on pianotaiteilija Iiro Rantalan kunnianosoitus John Lennonille. Konsertti on maanantaina 13. helmikuuta  klo 19.

Konsertin ohjelmistossa ovat tunnetuimmat Lennonin teokset, mm. Imagine, Woman, Happy X-mas, Watching the Wheels, Starting Over, Working Class Hero, All You Need Is Love, Norwegian Wood. Kaikki konsertissa kuultavat kappaleet on sovitettu soolopianolle.

Iiro Rantala levytti materiaalin keväällä 2015, ja My Working Class Hero -levyn Euroopan julkaisukonsertti oli Berlin Philharmonik Kammermusiksaalissa lokakuussa 2015. Levy on saanut erinomaisen vastaanoton ja mm. Pohjois-Saksan yleisradio (Nord-Deutscher Rundfunk, NDR) valitsi sen vuoden 2015 Jazz-levyksi.

Konsertin lippuja (26 €) voi ostaa teatterin lippukassalta 06 325 3961 ja nettikaupasta www.NetTicket.fi.

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle