Vaasan kaupunginteatterilla on takanaan tuloksekas näytäntövuosi 2015-2016. Teatterin ohjelmisto tarjosi monipuolisesti draamaa, komediaa, musiikkiteatteria ja lastenteatteria. Näytelmien joukossa oli sekä klassikoita että uusia näytelmätekstejä ja –sovituksia. Vaihtelua ohjelmistoon toivat vierailut ja konsertit. Näytäntövuodelle 2015-2016 kertyy kaikkiaan n. 53 000 katsojaa.

Katsaus ohjelmistoon: vaasalaisesta moottoritehtailijasta ryövärimetsän Ronjaan

Näytäntövuonna 2015-2016 tuotettiin seitsemän ensi-iltaa. Syksyn avaus suurella näyttämöllä oli Antti Tuurin kirjoittama ja Erik Kiviniemen ohjaama kantaesitys John Wickströmin elämä. Paikalliseen aiheeseen kytkeytyvä näytelmä kertoi vaasalaisesta Wickströmin veljesten moottoritehtaan perustajasta ja hänen elämäntyöstään keksijänä ja teollisuusmiehenä. Marraskuussa sai ensi-iltansa saksalainen farssi Espanjankärpänen, joka oli sovitettu euroviisusävelmillä uuteen vauhdikkaaseen kuosiin. Ohjaus oli Jakob Höglundin, kapellimestarina oli Sauli Perälä. Kevätkauden 2017 avasi Elsina Jansenin ohjaama Puccinin ooppera La Bohème. Kapellimestareina toimivat Dmitry Sitkovetsky ja Jari Hiekkapelto. Teos tuotettiin Vaasan Oopperasäätiön, Vaasan kaupunginteatterin ja Vaasan kaupunginorkesterin yhteistyönä. Helmikuussa valmistui Gubbrockarna-yhtyeen ja teatterin yhteistyönä musiikkishow Gubbrockarna Goes Movies. Loppukeväästä lavan valloitti Astrid Lindgrenin koko perheen satuseikkailu Ronja Ryövärintytär, jonka ohjasi Fiikka Forsman. Syksyllä ohjelmistossa jatkoi edelleen Fiikka Forsmanin ohjaama suosittu musikaali Badding – rokkiin ja takaisin.

Loppukeväästä käynnistettiin jo harjoitukset tulevan syksyn 2016 musikaalista On kesäyö, joka kertoo Topi Sorsakosken elämästä.

Pienellä näyttämöllä seikkailivat syksyllä Timo Parvelan suositut satuhahmot. Näytelmän Maukka, Väykkä ja Karhu Murhinen ohjasi Tero Heinämäki. Keväällä valmistui  Erik kiviniemen ohjaamana moderni klassikko, Edward Albeen tunnettu avioliitto- ja ihmissuhdedraama Kuka pelkää Virginia Woolfia?

Ohjelmistossa oli myös vierailuesityksiä ja konsertteja.

Espanjankärpänen, Ronja Ryövärintytär ja John Wickström -näytelmä katsotuimmat

Suurella näyttämöllä katsojia saavuttivat eniten musiikkifarssi Espanjankärpänen, jolle kertyi 10 000 katsojaa, sekä lastennäytelmä Ronja Ryövärintytär, joka sai niin ikään 10 000 katsojaa. Suosituimpien joukkoon nousi myös moottoritehtailijasta kertova draama John Wickströmin elämä 7 000 katsojalla.

Ooppera La Bohème keräsi 3200 katsojaa. Ohjelmistossa jo syksystä 2014 lähtien pyörinyt suosittu musikaali Badding – rokkiin ja takaisin sai vielä esityksiä syksyllä 2015. Kaikkiaan Badding-musikaalin katsojamääräksi kertyi koko pitkältä esitysperiodilta 17 000 katsojaa.

Pikkunäyttämöllä lastennäytelmän Maukka, Väykkä ja Karhu Murhinen näki 2500 katsojaa. Avioliittodraama Kuka pelkää Virginia Woolfia? sai lähes 2000 katsojaa.

Stipendejä näytäntökauden päättäjäisissä

Teatterin näytäntökauden päättäjäisissä 26.5. myönnettiin stipendejä. Vaasan Teatterisäätiö ilmoitti myöntäneensä teatterille 40 000 euron avustuksen. Näyttelijät Kirsi Asikainen, Jari Hietanen, Emmi Kangas ja Lauri Kukkonen saivat stipendin sekä Teatterisäätiöltä että Teatterinaiset ry:ltä. Teatterinaiset ojensivat stipendin myös valaistus- ja tehostemestari Teemu Vähäselle ja tehostemestari Riku Metsä-Ketelälle. Emmi Kangas, Jari Hietanen ja Teemu Vähänen saivat stipendin myös Vaasan Teatteriklubilta.

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle