Vaasan kaupunginteatteri on kesälomalla. Uusi kausi alkaa jälleen elokuun alussa. Jo Taiteiden yönä 11.8. teatterilla tapahtuu, illan ohjelmassa on mm. näytelmien avoimia harjoituksia ja konsertteja. Tarkempia tietoja kauden alkaessa. Suosituissa syysnäytäntökauden avajaisissa 25.8. on tarjolla makupaloja kauden tulevasta ohjelmistosta.

Alkusyksyn ohjelmistossa on sekä musiikkiteatteria että draamaa ja lastenteatteria. Syyskauden avauksena valmistuu suurelle näyttämölle musikaali On kesäyö. Se kertoo huikean kansansuosion saavuttaneen artistin Topi Sorsakosken tarinan. Musikaalin on kirjoittanut ja ohjaa Heikki Paavilainen. Musiikin johtaa Sauli Perälä. Lavastuksen on suunnitellut Jyrki Seppä ja puvut Kati Ala-Hiiro. Koreografina toimii Daniel Paul.

Tarinassa rinnalle nousee toinen suomalaisen viihdemusiikin legenda, Topin ihailema Olavi Virta. Mestarit käyvät levyttämiensä kappaleiden sävelin läpi elämäänsä suosion huipulla ja unohduksen pelossa. Musikaalissa on sekä komiikkaa että syvästi koskettavia käänteitä. Sorsakosken roolissa vierailee Ilkka Koivula, Olavi Virtana nähdään Miika Korkiakoski. Muissa rooleissa esiintyvät vaasalaislähtöinen laulaja AnnikaEklund, Anna Lemmetti-Vieri, Timo Luoma, Toni Ikola Oiva Nuojua ja Filip Ohls. Mukana on myös avustajia. Musikaalin ensi-ilta on 10. 9.2016 teatterin suurella näyttämöllä.

Pohjalaisaiheinen uusi näytelmä Saman katon alla saa kantaesityksensä pikkunäyttämöllä 23.9.2016. Lapualaislähtöisen Taina Latvalan kirjoittaman näytelmän tapahtumat sijoittuvat eteläpohjalaiselle karjatilalle. Helsingissä asuva Matias tuo ensimmäistä kertaa kihlattunsa vierailulle lapsuudenkotiinsa. Miniä ei ole aivan sellainen kuin isäntä ja emäntä olivat odottaneet. Tunnelmaa hämmentää myös isoveli Hane, joka on sotkenut asiansa pahemman kerran. Tilalla pitäisi tehdä sukupolvenvaihdos, mutta kuka pystyy jatkamaan isän elämäntyötä? Näytelmän ohjaa Erik Kiviniemi.

Pitkästä aikaa teatteri myös lähtee kiertueelle: Antoine de Saint-Exupéryn rakastetusta romaanista dramatisoitua Pikku prinssiä esitetään päiväkodeissa 7.9. alkaen. Ohjaus on Tero Heinämäen. Luvassa on kiertueiden lisäksi myös muutamia yleisöesityksiä.

Kesän aikana teatterilippuja voi ostaa nettikaupasta os. www.NetTicket.fi. Teatterin lippukassa palvelee jälleen 1.8. alkaen.

Toivotamme katsojille hyvää ja lämmintä kesää. Tapaamisiin elokuussa!

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle