Vaasan kaupunginteatterin uudeksi myyntisihteeriksi on valittu vaasalainen Mari Omars. Omars astuu uuteen tehtävään myyntisihteeri Annukka Heinämäen seuraajana.

Tehtävän ”kapulanvaihto” ja työhön tutustuminen on ollut käynnissä syyskuun alusta. Kiirettä riittää, syksyn myynti on vilkkaimmillaan. Teatterin syksy näyttää hyvältä - muun muassa On kesäyö –musikaali on herättänyt etukäteen suurta kiinnostusta. Kiireisen työpäivän lomassa molemmat naiset ehtivät hengähtää hetken ja kertoa tunnelmia.

Mari Omars on työskennellyt aiemmin 18 vuotta Kuula-opiston tanssinopettajana. Viimeiset neljä vuotta hän on toiminut myyntityössä MySports-liikkeessä ja Finn-Tehossa. Kulttuurikenttä on tuttu muista yhteyksistä:

- Teatterimaailma on minulle osin tuttu jo ennestään. Opettajavuosina vierailin koreografin assistenttina ja koreografina Vaasan kaupunginteatterin ja Wasa Teaterin produktioissa, Mari Omars kertoo. - Perustin yhdessä Mia Wiikin kanssa vuonna 2006 Waasan Alueen Tanssitaiteilijat -yhdistyksen, joka toimi kymmenen vuotta. Yhdistys tuotti sekä omia tanssiteoksia että tanssivierailuja molempiin teattereihin.

Uutta työtä teatterin myyntisihteerinä Mari Omars odottaa innostuneena.

- Viihdyn myyntityössä ja toivon voivani vastata asiakkaiden toiveisiin. Olen luonteeltani ulospäin suuntautuva ja minun on helppo lähestyä muita ihmisiä. Kaksikielisyys ja kulttuurin tuntemus helpottavat työhön siirtymistä. Tunnen myös entuudestaan hiukan teatterin toimintatapoja. Teatteri toimii sykleissä ja asioita valmistellaan suunnitelmallisesti ja pitkällä tähtäimellä. Viestintätaidoissa olen saanut tottumusta edellisissä työpaikoissa. Haasteita tulee varmasti, mutta uskon, että positiivisella asenteella pääsee pitkälle.

Annukka Heinämäki katsoo eteenpäin iloisin odotuksin.

- Tie käy kohti uusia seikkailuja ja uusia alkuja, Annukka sanoo hymyillen. - Toki on pientä haikeuttakin. Näiden neljän vuoden aikana on tapahtunut paljon. Parasta työssä ovat olleet asiakkaat ja monipuoliset ja vaihtelevat tehtävät, joihin on saanut sukeltaa mukaan. Ja tietysti hyvä työyhteisö, kivat työkaverit. Teatteri on parhaimmillaan luovaa ryhmätyötä. Monet esitykset ovat olleet elämyksiä, parhaiten mieleen ovat jääneet Badding-musikaali ja lastenmusikaali Oliver, jotka myös menestyivät hyvin. Ilahduttavia ovat olleet myös teatterin sunnuntaikonsertit, jotka näinä vuosina vakiinnuttivat paikkansa ohjelmistossa.

Työn rikkaus ja samalla haaste ovat myyntityön moninaiset kanavat ja yhä lisääntyvät uudet mediat, etenkin sosiaalisen median puolella. On seurattava niiden kehitystä.

- Tekniset mahdollisuudet ovat lisääntyneet huimasti ja lyhyessä ajassa. Teatterin nettisivut uudistettiin pari vuotta sitten, Facebook-sivulla on nelisentuhatta tykkääjää ja teatterin instagram- ja twitter-tileillä ja Youtubessa on suuri joukko seuraajia, Annukka sanoo. - Nuo mediat kuitenkin myös edellyttävät jatkuvaa päivittämistä ja uusien sisältöjen tuottamista. Niiden etuna on nopeus. Asiakkaatkin käyttävät somea aktiivisesti, reagoivat ja kommentoivat.

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle