Näyttelijä Martti Suosalo vierailee Vaasan kaupunginteatterissa suositulla ja kiitetyllä monologilla Palvelija. Vierailuesitykset ovat 25.-26.1.2016 klo 19 teatterin suurella näyttämöllä.

Kari Hotakaisen kirjoittama näytelmä Palvelija kertoo rikosylikomisario Arto Jylhämöstä, joka pitää seminaariluennon aiheesta ”Ihmisen luonne rikospoliisin näkökulmasta”. Rikoskomisarion lisäksi näytelmässä tavataan kavalkadi palvelualan ammattilaisia kätilöstä ja papista mielenterveyshoitajaan ja parturikampaajaan.

Näytelmä tarkastelee palvelijuutta – onko se vain ammatti vai ihmisessä syvemmällä oleva luonne. Tapaamme palveluammatissa toimivia ihmisiä kaikissa elämänvaiheissa, syntymähetkeä todistavasta kätilöstä aina haudankaivajaan. Toisille palvelijan rooli sopii hyvin, mutta toisia se alkaa ajan myötä rasittaa. Kuinka paljon voi ihmiseltä pyytää ja missä kulkee raja, kun palvelijan mitta tulee täyteen?

Palvelijan moninaisiin rooleihin ui monitaituri ja muuntautumisen kruunaamaton kuningas Martti Suosalo. Esitys on Helsingin kaupunginteatterin tuotantoa. Parituntisen esityksen lippuja (28 €) saa Vaasan kaupunginteatterin lippumyymälästä (06 325 3961) ja NetTicketistä, www.NetTicket.fi .

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle