Taina Latvalan uutuusnäytelmä MUN POHJANMAA syksyn avaus Vaasan kaupunginteatterin pikkunäyttämöllä. Jari Hietasen esittämä yhden miehen komedia kertoo koti-ikävästä, itsensä etsimisestä, pohjalaisesta sisusta ja ensirakkauden voimasta.

Mun Pohjanmaa kertoo viisikymppisestä Jarpasta, joka on asunut jo yli 30 vuotta Helsingissä. Viime aikoina miestä on kuitenkin ruvennut riivaamaan miltei pakkomielteinen kaipuu takaisin Pohjanmaalle, synnyinseudulle. Äiti ilahtuisi kovasti pojan paluumuutosta, mutta mitä tuumaa lapualainen vanha heila? Entä millaisen puheen Jarppa aikoo pitää vanhalla koulullaan Suomi 100 -juhlassa? Kumpi on muuttunut enemmän, Jarppa vai Pohjanmaa? Komediassa Jari Hietanen heittäytyy hulvattomasti eri rooleihin ja muuntautuu lavalla niin päähenkilön mummaksi kuin uhoavaksi häjyksikin.

-  Näytelmän kantavana teemana on itsenäisyys niin yksilöllisellä kuin yhteiskunnallisella tasolla. Identiteettikriisiin ajautunut päähenkilö pohtii, millaista on olla itsenäinen ja riippumaton ihminen, tehdä omat valintansa, kirjailija Taina Latvala kertoo. - Nuoruuden kapinavaiheessa tehdyt ratkaisut hiertävät, mutta voisiko katumuksesta päästää vähitellen irti? Samalla Jarppa kysyy itseltään, missä määrin valintojamme ohjaavat edellisten sukupolvien arvot ja asenteet. Mitä koti, uskonto ja isänmaa merkitsevät nykyajan ihmisille?

Näytelmän on ohjannut Erik Kiviniemi. Esityksissä toimii säestäjänä Jenny Malmberg. Kantaesitys on 2.9.2017. 

Taina Latvala (s. 1982) on lapualaissyntyinen, nykyään Helsingissä asuva kirjailija, käsikirjoittaja ja kolumnisti. Mun Pohjanmaa on jo kolmas Taina Latvalan kirjoittama näytelmä Vaasan kaupunginteatterille. Muita näytelmiä ovat olleet Välimatka (2014) ja viime kaudella suuren suosion saanut pohjalaiskuvaus Saman katon alla (2016).

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle