Odotettu uutuus, musikaali On kesäyö avaa Vaasan kaupunginteatterin syksyn 2016. Teos kertoo huikean kansansuosion saavuttaneen artistin Topi Sorsakosken (alk. Pekka Tammilehto) elämästä. Musikaalin on kirjoittanut ja ohjaa vierailijana Heikki Paavilainen. Pitkä, hoikka kulkumies partoineen, pitkine hiuksineen ja stetsoneineen astuu näyttämölle ensi-illassa 10. syyskuuta 2016. Sorsakosken roolissa vierailee näyttelijä Ilkka Koivula.

On kesäyö kuvaa Topi Sorsakosken elämää lapsuudesta viime hetkiin saakka. Rinnalle nousee toinen suomalaisen viihdemusiikin legenda, Topin ihailema Olavi Virta, jonka uran vaiheita nivoutuu tarinaan. Mestarit käyvät levyttämiensä kappaleiden sävelin läpi elämäänsä suosion huipulla ja unohduksen pelossa.

Tarina on fiktiivinen, mutta pohjautuu moneen todelliseen tapahtumaan. Paavilainen on haastatellut miesten lähipiiriä ja saanut sieltä aineksia näytelmään. Tarinassa on sekä komiikkaa että syvästi koskettavia käänteitä. Tapahtumia siivittää runsaat parikymmentä musiikkinumeroa. Mukana on rokkia ja balladeja, aina nimisävelmästä Kesäyöstä ja Surujen kitarasta Hurmioon. Viisihenkistä orkesteria johtaa Sauli Perälä.

Näytelmän lavastaa vierailijana Jyrki Seppä, puvut on suunnitellut Kati Ala-Hiiro. Koreografina vierailee Daniel Paul, joka on pistänyt lavatanssiin ytyä ja vauhtia. Musikaalin rooleissa esiintyvät Ilkka Koivulan rinnalla Miika Korkiakoski (Olavi Virta), vaasalaislähtöinen laulaja Annika Eklund, Anna Lemmetti-Vieri, Timo Luoma, Toni Ikola, Oiva Nuojua, Filip Ohls sekä avustajat Jenny Malmberg, Eveliina Kiukkonen, Lea Lorenz, Noora Eränen ja Jarno Muro.

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle