Syksy 2018 tuo Vaasan kaupunginteatterin näyttämölle koskettavia musikaalisäveliä, lastenteatteria ja hilpeätä farssi-iloittelua. Tammikuussa 2019 valmistuu jälleen ooppera parin vuoden tauon jälkeen.

Syksy vie Myrskyluodolle

Kauden avauksena valmistuu suurelle näyttämölle rakastettu musikaali MYRSKYLUODON MAIJA. Anni Blomqvistin (1909-1990) romaaneihin pohjautuva musikaali kertoo Maijasta ja hänen perheensä elämästä 1800-luvun puolivälissä Ahvenanmaan saaristossa Myrskyluodolla. Musikaalin on kirjoittanut Jussi Helminen ja säveltänyt Matti Puurtinen. Musikaali nähdään Jakob Höglundin tuoreena sovituksena ja tulkintana. Höglund ohjaa teoksen ja suunnittelee myös koreografian. Päärooleissa Maijana ja Jannena nähdään Heidi Kirves (vier.) ja Oiva Nuojua. Ensi-ilta on 8. syyskuuta.

Esitys kertoo Maijasta, joka avioituu nuoren kalastajan Jannen kanssa. Nuoripari muuttaa asumaan kaukaiselle Myrskyluodolle. Meri, rajustikin vaihtelevat säät ja koko saariston karu luonto säätelevät kalastajaperheen elämää ja toimeentuloa. Maija kohtaa elämässään sekä onnea että suurta surua, mutta jaksaa koettelemusten jälkeenkin yhä unelmoida ja rakastaa.

Musikaalin toteuttaa jo tutuksi tullut suunnittelijaryhmä: Jakob Höglundin työpareina toimivat lavastaja Sven Haraldsson Tukholmasta ja pukusuunnittelija Heidi Wikar Turusta. Puurtisen musiikki soi kansanlaulujen tyyliin sovitettuna, ja orkesteria johtaa Sauli Perälä. Esityksissä on ruotsinkielinen tekstitys.

Heidi Kirveksen ja Oiva Nuojuan rinnalla rooleissa esiintyvät Kirsi Asikainen, Timo Luoma, Ville Seivo, Kielo Tommila (vier.), Jennie Storbacka (vier.), Tinja Sabel (vier.) Toni Ikola, Jari Hietanen, Anna Lemmetti-Vieri, Filip Ohls ja Miika Alatupa. Kaikkiaan 25-henkisessä ensemblessä on mukana myös runsas joukko avustajia

Herra Hakkarainen vaeltaa öisessä kaupungissa

Lapsille on luvassa tuore uutuus, Mauri Kunnaksen luoman satuhahmon Herra Hakkaraisen seikkailuista. Erik Kiviniemen ohjaama HYVÄÄ YÖTÄ, HERRA HAKKARAINEN saa ensi-iltana 1. syysuuta pienellä näyttämöllä. Näytelmän on Kunnaksen kirjojen pohjalta dramatisoinut ja kirjoittanut Sami Rannila.

Herra Hakkarainen on autuaan tietämätön maineestaan kaupungin uutterimpana unissakävelijänä. Hänen lemmikkinsä Masa Marsu saa pinkoa joka ikinen yö kuorsaavan ja unissaan puhuvan isäntänsä kannoilla.
Hilpeän seikkailun lukuisissa rooleissa esiintyvät mm. Jorma Tommila (Herra Hakkarainen), Ville Härkönen, Jenny Malmberg (vier.), Aino Hyyryläinen sekä joukko avustajia. Näytelmän iloisen musiikin on säveltänyt Jenny Malmberg. Näytelmän lavastaa ja puvustaa Maria Antman.

Rakkaat ja salarakkaat temmeltävät farssissa

Marraskuun alussa valmistuu suurelle näyttämölle ranskalaisen kirjailijan Marc Camolettin hulppea farssi ÄLÄ PUKEUDU PÄIVÄLLISELLE. Näytelmän ohjaa vierailijana Miika Muranen.

Älä pukeudu päivälliselle on farssi rakkaista, salarakkaista ja salarakkaiden rakkaista. Petri ja Janina ovat onnellisesti naimisissa toistensa kanssa, vai kuinka onnellisia he ovatkaan? Janinalla on salasuhde Petrin parhaan kaverin Rikun kanssa. Mutta Petri ei tiedä siitä mitään, kuten ei Janinakaan tiedä, että Petri tapailee mallikaunotar Piiaa. Ihmissuhteiden vyyhteen sotkeutuu vielä pahaa aavistamaton pitopalveluyrittäjä, ja varsinainen keitos on valmis!

Raikkaasti nykypäivän Suomeen sijoitetun farssin lavastaa ja puvustaa Reija Hirvikoski (vier.) Rooleihin heittäytyy kuusi näyttelijää: Lauri Kukkonen, Essi Hurme, Kirsi Asikainen, Annina Rubinstein (vier.), Ville Seivo ja Toni Ikola. Ensi-ilta on 2. marraskuuta.

Kevään 2019 avaus: loistokas ooppera Carmen

Tammikuussa 2019 nähdään parin vuoden tauon jälkeen jälleen oopperateos. Georges Bizet’n säveltämä ooppera CARMEN valmistuu ensi-iltaan 10. tammikuuta.

Carmenin ohjaa Juulia Tapola. Kapellimestarina toimii Jonas Rannila. Lavastuksen suunnittelee Teemu Loikas ja puvut Mirkka Nyrhinen. Nimiroolissa Carmenina esiintyy tunnettu mezzosopraano Essi Luttinen. Muissa keskeisissä rooleissa nähdään Heikki Halinen (Don José), Hedvig Paulig (Mikaela) ja Heikki Kilpeläinen (Escamillo).

Värikäs tarina, tarttuvat melodiat ja kiihkeät espanjalaiset rytmit ovat tehneet Carmenista yhden suosituimmista oopperoista maailman näyttämöillä. Sen monet aariat, kuten mm. Carmenin Habanera, Toreadorin aaria ja Don Josen kukkaisaaria, lukeutuvat oopperamusiikin helmiin. Oopperalle on luvassa 13 näytöstä tammi-helmikuun aikana 2019.

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle