Marraskuun uutuus Vaasan kaupunginteatterissa on musiikillinen draama NIIN KUIN TAIVAASSA, joka perustuu ruotsalaisen Kay Pollakin menestyselokuvaan Så som i himmelen. Näytelmän on elokuvan pohjalta dramatisoinut Sofia Aminoff. Suomennos on Harri Virtasen. Esitys on kuvaus taiteilijan kutsumuksesta, pienen kyläyhteisön ihmisistä, rakkaudesta ja musiikin voimasta. Ohjaajana vierailee Fiikka Forsman. Ensi-ilta on 19.11.2016 suurella näyttämöllä.

Niin kuin taivaassa kertoo maailmankuulusta kapellimestarista Daniel Daréuksesta, joka joutuu sairastuttuaan luopumaan urastaan. Hän palaa kotiseudulleen pieneen kylään, jonka kuoro värvää hänet johtajakseen. Kyläyhteisö on jähmettynyt paikalleen. Danielin tulo saa tapahtumat ja ihmisten kohtalot uuteen liikkeeseen. Daniel saa ystäviä ja vihollisia. Kuoro, jossa ensin suhtaudutaan uuden johtajan työtapoihin epäillen, alkaa kehittyä ja kasvaa. Daniel löytää itsensä ja musiikin ilon uudelleen, ja kukin kuorolainen löytää oman ainutkertaisen äänensä. Danielin elämässä soi myös uusi sävel: rakkaus Leenaan.

Ruotsalainen elokuvaohjaaja Kay Pollak (s. 1938) ohjasi elokuvan Niin kuin taivaassa (Så som i himmelen) vuonna 2004. Elokuva oli kansainvälinen menestys ja se oli Oscar-ehdokkaana parhaaksi ulkomaiseksi elokuvaksi vuonna 2005.

Näytelmän lavastus- ja valosuunnittelijana vierailee Jukka Kyllönen, joka on aiemmin tehnyt Fiikka Forsmanin kanssa yhteistyötä useissa produktioissa. Puvut suunnittelee vierailijana Jaana Kurttila. Musiikista vastaa Sauli Perälä. Näytelmässä on ruotsinkielinen tekstitys.

Rooleissa nähdään Jari Hietanen (Daniel) ja Emmi Kangas (Leena), muissa rooleissa Jorma Tommila, Kirsi Asikainen, Timo Luoma, Toni Ikola, Anna Lemmetti-Vieri, Oiva Nuojua, Ville Härkönen, Essi Hurme ja Lauri Kukkonen sekä avustajat Jenny Malmberg, Kaija Grannas, Kati Nuojua, Terhi Parkkamäki ja Joni Valli. Lapsirooleissa vuorottelevat Isabel Rautamo ja Maija Kleemola / Liisa Perälä ja Silja Perälä.

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle