Sadun lumoava ihmemaa avautuu Vaasan kaupunginteatterin näyttämöllä vauhdikkaassa musikaalissa Peter Pan. J. M. Barrien tarinaan pohjautuvan satuklassikon on ohjannut vierailijana Jakob Höglund. Hän on  suunnitellut myös koreografian assistenttinaan Sara Sellberg. Ensi-ilta on 18.3.2017 suurella näyttämöllä.

Musikaalin sovitus pohjautuu Ritva Holmbergin dramatisointiin, josta sen ovat sovittaneet Jakob Höglund ja Outi Rossi. Sävellys on Jukka Linkolan, laulujen sanat Jukka Virtasen. Kapellimestarina toimii Sauli Perälä.

Kultasen perhe on aivan tavallinen perhe: vanhemmat ja kolme vilkasta lasta, Leena, Jukka ja Mikko. Kiireisillä vanhemmilla ei ole aina kylliksi aikaa leikkiä lasten kanssa. Mutta eräänä iltana Peter Pan lentää sisään ikkunasta ja vie lapset unelmien ja ikuisen nuoruuden ihmemaahan, Mikä-Mikä-Maahan.

Ohjaaja Jakob Höglund, lavastaja Sven Haraldsson ja puvustaja Piia Rinne ovat luoneet oman vauhdikkaan ja värikylläisen versionsa rakastetusta Peter Panin tarinasta. Näyttämölle loihditussa unelmien huvipuistossa lapset saavat leikkiä kaiket päivät ja ennen kaikkea lentää. Siellä asuvat kadonneet pojat ja siellä on intiaaneja, keijuja ja merenneitoja. Uusi seikkailu odottaa joka päivä. Mutta ihmemaassa väijyvät myös vaarat - kapteeni Koukku ja hänen hurja merirosvojoukkonsa.

Peter Pan on lumonnut lapset ja aikuiset jo yli sadan vuoden ajan. Skotlantilaisen kirjailijan J. M. Barrien ((1860–1937) kirjoittama Peter Pan ilmestyi ensimmäisen kerran näytelmänä vuonna 1904. Muutamaa vuotta myöhemmin kiehtova tarina ilmestyi myös kirjana. Kertomuksen pohjalta on tehty lukuisia näytelmä-, kirja- ja elokuvasovituksia.

Peter Pan on tarina pojasta, joka osaa lentää onnellisten ajatusten ja keijupölyn voimalla ja joka kieltäytyy kasvamasta aikuiseksi.

     - Tarinassa on monta tasoa. Samalla kun se kertoo unelmien maasta, missä kaikki on mahdollista, se kuvaa yksinäistä poikaa, jolla ei ole vanhempia ja joka ei voi palata todellisuuteen, sanoo ohjaaja Jakob Höglund. – Pidän tästä sadusta, koska se on niin koskettava.

     - Näytelmä kertoo kaikkien lasten tarpeesta tulla rakastetuksi, oikeudesta saada olla lapsi ja leikkiä. Rakkauden ja leikin avulla me kasvamme. Ilman rakkautta, leikkiä ja huolenpitoa meistä tulee samanlaisia kuin Koukku: lapsi, jota ei koskaan rakastettu ja joka ei saanut osakseen hellyyttä ja joka ei siksi kykene osoittamaan rakkautta tai hellyyttä muille.

Peter Panin ensemblessa on mukana teatterin näyttelijöitä, tanssijoita ja avustajia. Peter Panin roolia näyttelee Emmi Kangas. Muissa keskeisissä rooleissa nähdään mm. Sara Sellberg (Helinä-keiju), Marika Westerling (Leena), Oiva Nuojua (Jukka), Filip Ohls (Mikko) ja Ville Seivo (Kapteeni Koukku). Mikä-Mikä-Maan muusikkoina soittavat Sauli Perälä ja Tuukka Aitoaho.

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle