Pikku prinssi -näytelmä vie katsojat matkalle tähtien taakse. Matka alkaa, kun pikku prinssi päättää lähteä omalta B 612 -tähdeltään tutustumaan maailmankaikkeuteen. Taakseen hän jättää yhden oikukkaan ruusun ja kaksi tulivuorta.

Tähdeltä toiselle vaeltaessaan pikku prinssi kohtaa mitä merkillisimpiä aikuisia. Kaikkia heitä yhdistävät omituiset tavat ja maailmankuvat. Pikku prinssi on ymmällään ja joutuu toteamaan: ”Isot ihmiset ovat todellakin hyvin omituisia.”

Viimein prinssi päätyy Maa-planeetalle ja löytää ystäviä - pakkolaskun tehneen lentäjän ja erään kesyttömän ketun… Elämään kuuluu monenlaisia tunteita: haikeutta, surua, mutta myös iloa ja naurua. Prinssi, joka on lähtenyt matkalle tutustuakseen maailmaan, oppiikin tuntemaan itseään.

Pikku prinssi on ranskalaisen kirjailijan Antoine de Saint-Exupéryn tunnetuin teos. Ajattoman klassikon on sovittanut, lavastanut ja ohjannut Tero Heinämäki. Puvut on suunnitellut Paula Mikkilä. Valosuunnittelusta ja äänistä vastaa Kimmo Häyhä. Esitys on kahden näyttelijän taidonnäyte, jossa yhdistyy fyysinen näyttämökomiikka ja kepeä runollisuus. Pikku Prinssin roolia näyttelee Essi Hurme. Lukuisissa muissa rooleissa, mm. kuninkaana, liikemiehenä, lentäjänä ja kettuna nähdään Ville Härkönen.

Näytelmä kiertää päiväkodeissa. Ensi-ilta on 7.9.2016 vaasalaisessa päiväkoti Punahilkassa. Ikäsuositus on 3-vuotiaasta alkaen.

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle