Vuoden 2016 avauksena nähdään Vaasan kaupunginteatterissa Giacomo Puccinin mestariteos La Bohème. Ooppera saa ensi-iltansa 8.1. ja 9.1.2016 Vaasan kaupunginteatterissa. Teos on samalla Vaasan Oopperan 60-vuotisjuhlaooppera. La Bohèmen ohjaa alankomaalainen oopperaohjaaja Elsina Jansen. Musiikin johtavat Dmitry Sitkovetsky ja Jari Hiekkapelto. Lavastuksen suunnittelee Maria Antman ja puvut Zarah Holmberg. Ooppera tuotetaan Vaasan Oopperasäätiön, Vaasan kaupunginteatterin ja Vaasan kaupunginorkesterin yhteistyönä.

La Bohème sai ensi-iltansa Torinossa vuonna 1896. Se kertoo Pariisissa asuvista köyhistä taiteilijoista. Talvi on kylmä, mutta nuoria boheemeja lämmittävät taide ja suuret unelmat. Riipaisevassa rakkaustarinassa runoilija Rodolfo rakastuu intohimoisesti suloiseen Mimiin.

Keskeisissä rooleissa nähdään sekä ulkomaisia että kotimaisia solisteja. Mimin roolin laulaa Julia Sitkovetsky. Rodolfon roolissa on kaksoismiehitys. Roolissa esiintyvät hollantilainen Anton Saris ja venäläinen Yevgeny Akimov. Akimov laulaa La Bohèmen ensimmäisessä ensi-illassa 8. tammikuuta sekä esitykset 14.-15. tammikuuta ja 18.-19. tammikuuta. Anton Saris esiintyy toisessa ensi-illassa 9. tammikuuta sekä loppujakson näytöksissä 22.- 30. tammikuuta.

La Bohèmen muissa rooleissa laulavat Christin Högnabba (Musetta), Riku Pelo (Marcello), Jussi Lehtipuu (Schaunard), Niklas Spångberg (Colline) ja Frank Berger (Alcindoro)sekä vaasalaiset Ossi Kukkonen ja Tuomas Koskinen (Benoit).

Oopperan orkesterina soittaa Vaasan kaupunginorkesteri, kuoroina laulavat Vaasan Oopperakuoro sekä keväällä perustettu uusi Vaasan Oopperan lapsikuoro. Mukana on myös Kuninkaallinen Pohjanmaan Rykmentin Henkikomppania Oravaisista. Teoksen esityskieli on italia, se tekstitetään suomeksi ja ruotsiksi. Oopperan kaikki esitykset ovat tammikuun aikana.

Vaasan Ooppera alueooppera ry. on Suomen toiseksi vanhin alueooppera, perustettu 1956.Juhlavuoden kunniaksi järjestetään tammikuussa myös oopperaviikot, joiden ohjelmassa on mm. Vaasan Oopperan 60-vuotisjuhlakonsertti 17.1. Vaasan kaupungintalossa sekä oopperan Lauluakatemia 11.-13.1. (Arias & Lieder: Anton Saris) ja 25.-27.1. (Nordic Songs: Christin Högnabba).

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle