Maailmanlaajuisen menestyksen saavuttanut brittimusikaali BILLY ELLIOT(Billy Elliot the Musical) tulee Vaasan kaupunginteatterin ohjelmistoon vuonna 2017. Musikaalin on käsikirjoittanut Lee Hall ja säveltänyt Elton John. Teoksen ensi-ilta on syyskuussa 2017.

Musikaalin koreografina toimii Jakob Höglund yhdessä vaasalaisen tanssinopettajan Ida Jousmäen kanssa, joka tulee tanssikoulu Kipinästä. Lavastuksen suunnittelee tukholmalainen Sven Haraldsson, joka on aiemminkin vieraillut Vaasassa Höglundin ohjauksissa. Musikaalissa on 9-henkinen orkesteri, kapellimestarina on Sauli Perälä. Rooleissa on teatterin näyttelijöitä, tanssijoita ja suuri joukko avustajia.

Billy Elliotin tapahtumat sijoittuvat 1980-luvulle englantilaiseen kaivoskaupunkiin. Billy on äiditön kaivostyöläisen poika. Perheen toimeentulo on vaarassa pitkittyvän kaivosalan lakon takia. Billy haaveilee tanssijan urasta, ja hän vaihtaa nyrkkeilyharjoitukset balettitunneiksi salaa isältään. Billy taistelee unelmansa puolesta perheen vastustelusta huolimatta, ja hänen unelmastaan muodostuu viimein toivon symboli koko karun kaivoskaupungin työläisyhteisölle. Koskettavassa ja vahvassa tarinassa soi Elton Johnin unohtumaton musiikki, esityksessä on myös paljon huumoria ja suuria show-numeroita. Musikaali on suunnattu sekä aikuisille että nuoremmille katsojille.

Jakob Höglund: unelmani toteutuu

Ohjaaja Jakob Höglund on innoissaan tulevasta hankkeesta:

- Billy Elliot on suurin musikaali, mitä olen koskaan ohjannut. Siinä toteutuu pitkäaikainen unelmani. Minulla itselläni on hyvin vahva omakohtainen suhde Billy Elliotin tarinaan. Aivan kuin Billy minäkin kasvoin pikkukaupungissa ja olin ainoa poika, joka harrasti tanssia. Sain kamppailla valtavirtaa vastaan, mutta uskalsin kuitenkin jatkaa vastoinkäymisistä huolimatta. Tänään olen toiveammatissani.

Menestysmusikaali maailman näyttämöillä

MusikaalinBilly Elliot (Billy Elliot the Musical) pohjana on Lee Hallin käsikirjoitus elokuvaan Billy Elliot, jonka Stephen Daldry ohjasi vuonna 2000. Lee Hallin ja Elton Johnin luoma musikaaliversio kantaesitettiin Lontoossa vuonna 2005. Kotimaassaan lukuisia teatterialan arvostettuja palkintoja voittanut musikaali on ensi-iltansa jälkeen valloittanut teatteriyleisöt ympäri maailmaa, sitä on esitetty Euroopassa mm. Norjassa, Hollannissa, Tanskassa, Virossa, Italiassa ja Ruotsissa. Suomessa musikaali on esitetty aiemmin Helsingin kaupunginteatterissa (2015). Billy Elliot on esitetty suurella menestyksellä myös USA.ssa, Kanadassa, Koreassa ja Australiassa.

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle