Syksy 2017 tarjoaa Vaasan kaupunginteatterissa täyteläisen kattauksen musikaalia, uutta kotimaista draamaa ja lastenteatteria.

Suurmusikaali Billy Elliot on syksyn teatteritapaus

Suurmusikaali BILLY ELLIOT(Billy Elliot the Musical) on suuren näyttämön avaus ja syksyn teatteritapaus. Kaksoisensi-ilta on 15. ja 16. syyskuuta. Maailmanmenestyksen saavuttaneen brittimusikaalin on käsikirjoittanut Lee Hall ja säveltänyt Elton John. Musikaali pohjautuu Stephen Daldryn ohjaamaan samannimiseen elokuvaan.Musikaalin ohjaajana vierailee Jakob Höglund.

Musikaalin koreografian suunnittelee Jakob Höglund yhdessä vaasalaisen tanssinopettajan Ida Jousmäen kanssa. Lavastajana vierailee Sven Haraldsson ja pukusuunnittelijana Heidi Wikar. Kapellimestari on Sauli Perälä.

Billy Elliotin tapahtumat sijoittuvat 1980-luvun englantilaiseen kaivoskaupunkiin. Äiditön kaivostyöläisen poika Billy haaveilee tanssijan urasta. Vastoinkäymisistä huolimatta Billy ponnistelee eteenpäin ja hänen unelmastaan muodostuu viimein koko työläisyhteisön toivon symboli.

Musikaalin nimiroolissa Billynä vuorottelee kolme vaasalaispoikaa: Silas Lorenz, Robin Asukas ja Kalle Lorenz. Muissa rooleissa esiintyy teatterin näyttelijöitä, mm. Timo Luoma, Oiva Nuojua, Emmi Kangas, Marika Westerling ja Kirsi Asikainen, sekä tanssijoita ja suuri joukko avustajia. Musikaalissa on mm. 30 lasta ja nuorta, jotka vuorottelevat kahtena 15 lapsen ryhmänä esityksissä. Syksyn esityksissä on ruotsinkielinen tekstitys.

Taina Latvalalta uusi pohjalaisaiheinen komedia

Pienellä näyttämöllä nähdään lapualaissyntyisen kirjailijan Taina Latvalan uutuusnäytelmä MUN POHJANMAA. Se on komedia viisikymppisestä Jarpasta, joka on asunut Helsingissä jo 30 vuotta mutta alkanut kaivata takaisin Pohjanmaalle, synnynseudulle. Äiti olisi muutosta mielissään, mutta mitä tuumaa lapualainen vanha heila? Entä kumpi on muuttunut enemmän, Jarppa vai Pohjanmaa?

Mun Pohjanmaa onyhden miehen esitys, roolissa Jari Hietanen. Ohjaus on Erik Kiviniemen. Kantaesitys on 2. syyskuuta.

Näkymätön lapsi – Tove Janssonin sydämellinen satu

Lasten ja perheiden iloksi valmistuu pienelle näyttämölle Tove Janssonin satu NÄKYMÄTÖN LAPSI. Se kertoo arasta pikku Ninni-tytöstä, joka oppii voittamaan pelkonsa. Näytelmän ohjaajana vierailee Tero Heinämäki. Puvut ja näyttämöllä avautuvanMuumilaakson maiseman on suunnitellut lavastaja Jyrki Pylväs.

Tuutikki saapuu Muumitaloon ja tuo mukanaan vieraan: Ninni-tytön, joka on säikytetty näkymättömäksi. Vain kulkusen kilinä kertoo, missä tyttönen liikkuu. Pikku Myy ja Muumipeikko ovat innoissaan. Muumimamma tietää, että pelkoon auttaa lohdutus ja rohkaisu – ja isoäidin salainen resepti. Pian Ninnistä tulevatkin näkyviin varpaat - ja sitten sääret, mekko ja rusetti. Lopulta tytöltä puuttuu enää pää, mutta sen näkyviin saamiseksi ei mikään konsti tunnu tepsivän. Mikä neuvoksi?

Rooleja näyttelevät Essi Parkas (Ninni), Anna Lemmetti-Vieri, Risto Saarela, Ville Härkönen, Essi Hurme ja Jorma Tommila. Ensi-ilta on 9. syyskuuta. Ikäsuositus 3-vuotiaasta alkaen.

Ajankohtainen Umpihankeen-näytelmä kilpahiihdon maailmasta

Vaasan kaupunginteatterin Suomi 100 –juhlavuoden teoksena nähdään ajankohtainen uutuus UMPIHANKEEN, joka kuvaa kilpahiihdon maailmaa ja menestyksen hintaa, mestaruutta ja sankaruutta. Näytelmän ovat kirjoittaneet Outi Rossi ja Erik Kiviniemi. Kantaesitys on 11. marraskuuta suurella näyttämöllä. Näytelmän ohjaa Erik Kiviniemi.

Näytelmässä maajoukkue valmistautuu vuoden 2001 suuriin maastohiihdon kotikisoihin. Kisapaineita asettavat sekä urheilija itse että ympäristö. Tiedetään, että kovassa kisassa menestys ei ole mahdollista ilman kaikkia valmennuksen keinoja, joita muutkin käyttävät. Kun suomalaisurheilijat jäävät kisoissa kiinni, syntyy skandaali. Tilille joutuvat yksittäiset urheilijat, valmentajat, hiihtojohto ja lääkärit. Kuka kantaa lopulta vastuun?

Umpihankeen-näytelmä haluaa tehdä oikeutta tapahtumissa uhratuille suomalaisurheilijoille. Vaakalaudalla on ammattiurheilijoiden ura – ja jollakulla koko elämä. Näytelmä pohtii myös, miten urheilija onnistuu löytämään jälleen tien takaisin huipulle ja kääntämään tappion voimavaraksi.

Näytelmän lavastaa ja puvustaa Maria Antman. Rooleissa nähdään Reetta Kankare, Oiva Nuojua, Emmi Kangas, Jorma Tommila, Kirsi Asikainen, Lauri Kukkonen, Ville Härkönen, Jari Hietanen, Timo Luoma ja Ville Seivo.

 

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle