Vuosi 2016 on ollut Vaasan kaupunginteatterissa menestyksellinen. Monipuolinen ohjelmisto ja onnistuneet toteutukset vetivät yleisöä. Vuoden päättyessä katsojia kertyy n. 58 000. Edelliseen vuoteen verrattuna nousua on n. 7 000 katsojaa.

- Erityisiä yleisömagneetteja ovat olleet Topi Sorsakoskesta kertova musikaali On kesäyö ja pohjalaisaiheinen Saman katon alla, kertoo teatterinjohtaja Erik Kiviniemi.

Katsaus ohjelmistoon

Vuoden aikana nähtiin musiikkiteatteria, oopperaa sekä kotimaista ja ulkomaista draamaa. Jälleen panostettiin myös lastenteatteriin: esityksiä oli sekä suurella näyttämöllä että kiertueilla. Ensi-iltoja oli seitsemän, ja muutama näytelmä jatkoi ohjelmistossa edelliseltä syksyltä.

Suuren näyttämön avasi tammikuussa Giacomo Puccinin ooppera La Bohéme. Teos oli teatterin, Vaasan oopperasäätiön ja Vaasan kaupunginorkesterin yhteistuotanto. Kevään muita tuotantoja olivat vaasalaisen Gubbrockarna-yhtyeen ja teatterin yhteistyönä valmistunut musiikkishow Gubbrockarna Goes Movies sekä Astrid Lindgrenin romaaniin pohjautuva lastennäytelmä Ronja Ryövärintytär. Syksyn uutuuksia olivat Heikki Paavilaisen kirjoittama ja ohjaama musikaali On kesäyö sekä Kay Pollakin elokuvaan pohjautuva musiikillinen draama Niin kuin taivaassa. Ohjelmistossa jatkoivat keväällä musiikkifarssi Espanjankärpänen ja Antti Tuurin näytelmä John Wickströmin elämä.

Pienen näyttämön ensi-iltana nähtiin kotimainen kantaesitys, Taina Latvalan kirjoittama pohjalaisaiheinen Saman katon alla. Ohjelmistossa jatkoivat keväällä avioliittodraama Kuka pelkää Virginia Woolfia? ja lastennäytelmä Maukka, Väykkä ja Karhu Murhinen. Pitkästä aikaa teatteri tuotti myös kiertuenäytelmän: Tero Heinämäen ohjaama Antoine de Saint-Exupérynromaaniin perustuva Pikku prinssi kiersi syyskuusta lähtien Vaasan ja maakunnankin alueen päiväkodeissa.

Ohjelmistoa täydensivät vierailut, mm. suositun a cappella –yhtyeen FORKin vierailut ”X” tammikuussa ja Revolution joulukuussa, Martti Suosalon monologi Palvelija ja suomalais-venäläinen balettituotanto Kalevala. Myös tunnettujen musiikkiartistien sunnuntaikonsertit vetivät väkeä.

Musikaali Topi Sorsakoskesta suosituin

Vuoden suurin suosikki oli laulajalegenda Topi Sorsakoskesta kertova musikaali On kesäyö, joka sai ensi-iltansa syyskuussa ja jolle kertyy 14 500 katsojaa. Esitys jatkaa kevätkaudella 2017.

Lastennäytelmä Ronja Ryövärintytär keräsi n. 10 000 katsojaa. Musiikkifarssi Espanjankärpänensai vielä keväällä 4700 katsojaa. Ooppera La Bohéme keräsi 3200 katsojaa . Marraskuussa ensi-iltaan tullut Niin kuin taivaassa ehtii saada 3200 katsojaa ennen vuodenvaihdetta. Esitys jatkaa kevätohjelmistossa 2017. Pienen näyttämön suosituin oli näytelmä Saman katon alla  3000 katsojalla. Näytelmä jatkaa niin ikään ohjelmistossa keväällä. Pikku Prinssin näki päiväkotikiertueilla 1500 katsojaa.

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle