Vaasan kaupunginteatterin syksyn ohjelmistossa nähdään musikaali, tuoretta kotimaista ja ulkomaista draamaa ja kiertue-esitys päiväkodeille.

Syksy käynnistyy sävelin: musikaali Topi Sorsakosken elämästä

Syyskauden avauksena nähdään Heikki Paavilaisen kirjoittama ja ohjaama musikaali On kesäyö. Teos kertoo suuren kansansuosikin, ähtäriläissyntyisen artistin Topi Sorsakosken (alk. Pekka Tammilehto, 1952-2011) elämästä ja urasta. Sorsakosken roolissa vierailee näyttelijä Ilkka Koivula. Ensi-ilta on 10. syyskuuta.

Topi Sorsakosken hahmon rinnalle astuu näyttämöllä myös toinen suomalaisen viihdemusiikin legenda, Olavi Virta. Sävelten siivittämä taitelijaelämän tilitys kuvaa elämää suosion huipulla ja unohduksen pelossa. Runsaan parinkymmenen musiikkinumeron joukossa on rock-kappaleita ja balladeja. Viisihenkistä orkesteria johtaa Sauli Perälä. Koreografina vierailee Daniel Paul.

Näytelmän on lavastanut vierailijana Jyrki Seppä, puvut on suunnitellut Kati Ala-Hiiro. Musikaalin rooleissa esiintyvät Ilkka Koivulan rinnalla Miika Korkiakoski (Olavi Virta), vaasalaislähtöinen laulaja Annika Eklund , Anna Lemmetti-Vieri, Timo Luoma, Toni Ikola, Oiva Nuojua ja Filip Ohls sekä avustajat Jenny Malmberg, Eveliina Kiukkonen, Lea Lorenz, Noora Eränen ja Jarno Muro.

Saman katon alla kuvaa pohjalaisuutta ja maaseudun muutosta

Lapualaislähtöinen kirjailija Taina Latvala on kirjoittanut Vaasan kaupunginteatterille uuden näytelmän. Saman katon alla kuvaa pohjalaisuutta, perhesiteitä ja maaseudun muutosten tuulia koskettavasti ja humoristisesti. Näytelmä saa kantaesityksensä Erik Kiviniemen ohjauksena 23. syyskuuta pienellä näyttämöllä. Lavastuksen ja puvut on suunnitellut vierailijana Maria Antman.

Tarinan tapahtumat sijoittuvat eteläpohjalaiselle karjatilalle. Helsingissä asuva Matias tuo ensimmäistä kertaa kihlattunsa näytille lapsuudenkotiinsa. Miniä ei ole aivan sellainen kuin isäntä ja emäntä olivat odottaneet. Perheen vanhempi poika Hane on sotkenut asiansa pahemman kerran. Tilalla pitäisi tehdä sukupolvenvaihdos, mutta kuka pystyy jatkamaan isän elämäntyötä? Näytelmän rooleissa esiintyvät Kirsi Asikainen, Jari Hietanen, Lauri Kukkonen, Jenni Banerjee (vier.), Emmi Kangas ja Jorma Tommila.

Pikku prinssi kiertueella

Syksyllä on ohjelmassa kiertue-esitys lapsille. Ranskalaisen kirjailijan Antoine de Saint-Exupéryn kirjaan pohjautuva Pikku prinssi kiertää päiväkodeissa. Näytelmän on ohjannut Tero Heinämäki. Rooleissa nähdään Essi Hurme ja Ville Härkönen. Ensi-ilta on 7. syyskuuta vaasalaisessa päiväkoti Punahilkassa.

Niin kuin taivaassa – näytelmä musiikin voimasta

Marraskuussa valmistuu ruotsalaisen Kay Pollakin menestyselokuvaan perustuva musiikillinen draama Niin kuin taivaassa. Lämminhenkinen näytelmä on kuvaus taiteilijan kutsumuksesta, pienen kyläyhteisön ihmisistä, rakkaudesta ja musiikin voimasta. Ensi-ilta on 19. marraskuuta suurella näyttämöllä.

Niin kuin taivaassa kertoo kansainvälisesti menestyvästä kapellimestarista Daniel Daréuksesta, joka joutuu sydänkohtauksen saatuaan luopumaan urastaan. Hän palaa kotiseudulleen pieneen kylään, jonka kirkkokuoro värvää hänet johtajakseen. Alku ei ole helppo sisäisten ristiriitojen repimässä yhteisössä. Mutta kuoron avulla Daniel löytää itsensä ja musiikin ilon uudelleen, ja hänen johdollaan myös jokainen kuorolainen löytää oman ainutlaatuisen äänensä. Näytelmän ohjaa vierailijana Fiikka Forsman. Lavastuksen ja valot suunnittelee vierailijana Jukka Kyllönen, pukusuunnittelijana vierailee Jaana Kurttila. Kapellimestari on Sauli Perälä.

Vierailuja, konsertteja

Syksyn ohjelmistotarjontaa rikastuttavat vierailut ja konsertit. Lokakuussa nähdään suomalais-venäläisenä yhteistyönä tuotettu balettivierailu Kalevala – In Search of Light. Joulukuussa lavan valloittaa tunnettu a cappella –yhtye FORK uudella showllaan Revolution.

Suosituissa sunnuntaikonserteissa esiintyvät kotimaiset huippuartistit The 69 Eyes, Pepe Willberg juhlavuoden kiertueellaan ja Irina.

 

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle