Topi Sorsakoskesta kertova musikaali ON KESÄYÖ on Vaasan kaupunginteatterin kaikkien aikojen menestys. Musikaali on saavuttanut Vaasan kaupunginteatterin näytelmäkohtaisen katsojaennätyksen: esitys on kerännyt tähän mennessä varaukset huomioiden 23 000 katsojaa. Teatterin edelliset ennätykset ovat Luolamies-näytelmällä, 22 500 katsojaa kausina 2009-2013 ja operetilla Mustalaisruhtinatar 22 000 katsojaa kaudella 1995-1996.

On kesäyö –musikaalille on lisätty esityksiä toukokuulle. Jäljellä on viisi esitystä, ja niihin on vielä saatavissa lippuja. Näytökset jatkuvat 19.5. saakka. Kaikkiaan musikaalille kertyy 67 esitystä.

Musikaalin on kirjoittanut ja ohjannut Heikki Paavilainen. Topi Sorsakoskena loistaa Ilkka Koivula, joka on saanut roolistaan vuolaasti kiitosta yleisöltä. Muissa rooleissa esiintyvät Miika Korkiakoski (Olavi Virta), vaasalaislähtöinen laulaja AnnikaEklund, Anna Lemmetti-Vieri, Timo Luoma, Toni Ikola, Oiva Nuojua, Filip Ohls, Jenny Malmberg sekä joukko avustajia ja tanssijoita. Viisihenkistä orkesteria johtaa Sauli Perälä. Vauhdikkaan koreografian on suunnitellut Daniel Paul.

Ähtäriläissyntyisen artistin Topi Sorsakosken (alk. Pekka Tammilehto) tarina on taiteilijaelämän tilitys. Se kertoo tiivistahtisesta keikkaelämästä, rakkaudesta ja eroista, huikeasta kansansuosiosta ja unohduksen pelosta. Myös Topin ihailema laulajalegenda Olavi Virta liittyy tarinaan.

Esityksen runsaat parikymmentä musiikkinumeroa ovat tunnelmallinen sekoitus iskelmiä ja rautalankaa. Nimisävelmän lisäksi kuullaan Yön kulkija, Kaksi kitaraa, Hurmio, Ajomies, Valtatie 66, Mä jäin kii ja monia muita, jotka yhä edelleen vetoavat yleisöön.

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle