Kuvassa vas. näyttelijät Jari Hietanen ja Emmi Kangas,  ohjaaja Fiikka Forsman.

Tulevan syksyn uutuus Vaasan kaupunginteatterissa on ruotsalaisen Kay Pollakin elokuvaan perustuva musiikillinen draama NIIN KUIN TAIVAASSA. Lämminhenkinen näytelmä on kuvaus taiteilijan kutsumuksesta, pienen kyläyhteisön ihmisistä, rakkaudesta ja musiikin voimasta. Näytelmän ohjaa vierailijana Fiikka Forsman. Näytelmä valmistuu ensi-iltaan 19. marraskuuta 2016 suurelle näyttämölle.

Niin kuin taivaassa -näytelmän päähenkilö, menestyvä kapellimestari Daniel Daréus joutuu sydänkohtauksen saatuaan luopumaan kansainvälisestä urastaan ja vetäytymään maaseudun rauhaan. Daniel palaa kotiseudulleen pieneen kylään. Hän haluaisi olla omissa oloissaan, mutta pian kylän kirkkokuoro on värvännyt hänet johtajakseen.

Alkutaival ei ole helppo. Kuorossa vellovat ristiriidat ja kapellimestarin omaperäisiin harjoituksiin suhtaudutaan epäillen. Mutta kuoron avulla Daniel löytää itsensä ja musiikin ilon uudelleen. Hänen johdollaan kukin kuorolainen löytää oman, ainutkertaisen äänensä. Laulajat myös tajuavat yhteisön voiman. Musiikki herättää uinuvan kyläyhteisön eloon ja uuteen kukoistukseen. Danielinkin elämässä soi uusi sävel: rakkaus Lenaan.

Ruotsalainen elokuvaohjaaja Kay Pollak (s. 1938) ohjasi elokuvan Niin kuin taivaassa (Så som i himmelen) vuonna 2004. Elokuva oli kansainvälinen menestys ja se oli Oscar-ehdokkaana parhaaksi ulkomaiseksi elokuvaksi vuonna 2005. Näytelmäksi teoksen on elokuvan pohjalta dramatisoinut Sofia Aminoff. Suomennos on Harri Virtasen.

Niin kuin taivaassa -näytelmän musiikista vastaa Sauli Perälä. Näytelmässä käytetään osittain Riku Niemen säveltämää musiikkia. Lavastus- ja valosuunnittelijana vierailee Jukka Kyllönen, joka on aiemmin tehnyt Fiikka Forsmanin kanssa yhteistyötä useissa produktioissa. Näistä on Vaasassa viimeksi toteutettu Badding – rokkiin ja takaisin sekä Ronja Ryövärintytär. Puvut suunnittelee vierailijana Jaana Kurttila.

Keskeisissä rooleissa nähdään Jari Hietanen (Daniel) ja Emmi Kangas (Lena), muissa rooleissa Jorma Tommila, Kirsi Asikainen, Timo Luoma, Toni Ikola, Anna Lemmetti-Vieri, Oiva Nuojua, Ville Härkönen, Essi Hurme ja Lauri Kukkonen. Mukana on myös avustajia.

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle