Brittiläinen menestysmusikaali BILLY ELLIOT (Billy Elliot the Musical) valmistuu Vaasan kaupunginteatteriin syyskuussa 2017. Musikaalin on käsikirjoittanut Lee Hall ja säveltänyt Elton John. Teoksen ohjaajana vierailee Jakob Höglund. Höglund myös suunnittelee koreografian yhdessä vaasalaisen tanssinopettajan Ida Jousmäen kanssa, joka tulee tanssikoulu Kipinästä. Kapellimestari on Sauli Perälä. Suurmusikaalin valmistelut käynnistyvät jo tänä keväänä: toukokuisessa hakutilaisuudessa etsitään miestanssijoita ja suurta joukkoa lapsiavustajia.

Koe-esiintyminen lapsiavustajille

Billy Elliot -musikaaliin tarvitaan 15 lapsiavustajaa. Lapsirooleihin tulee kaksoismiehitys ja siksi avustajahaussa etsitään yhteensä kolmeakymmentä lasta. Hakijoiksi halutaan laulutaitoisia ja liikunnallisia 7-14-vuotiaita poikia ja 8-14-vuotiaita tyttöjä.

Haku suoritetaan kaksivaiheisena. Ensimmäinen koe-esiintyminen on teatterissa sunnuntaina 15.5.2016 klo 9 alkaen.

Huom! Teatteri jakaa hakijat kahteen ryhmään, jotta lasten ei tarvitse olla paikalla koko päivää. Ensimmäisen lapsiryhmän koe-esiintyminen on klo 9.00-12.00. Toisen lapsiryhmän koe-esiintyminen on klo 12.30 – 15.30.

Teatteri ilmoittaa kaikille mukaan ilmoittautuneille hakijoille henkilökohtaisesti, kumpaan ryhmään he osallistuvat.

Koe-esiintymisessä on sekä liikunnallisia että musiikkitehtäviä, ja hakijoita pyydetään valmistamaan etukäteen vapaavalintainen laulu. Ensimmäiseltä kerralta jatkoon päässeet osallistuvat vielä toiseen koe-esiintymiseen 28.5.

Avustajien tulee ilmoittautua koe-esiintymiseen 11.5. mennessä. Ilmoittautuminen tapahtuu sähköisesti netin kautta: teatterin nettisivulta www.vaasankaupunginteatteri.fi  löytyy erillinen ilmoittautumislomake, johon tulee liittää myös valokuva, sekä hakuohjeet. Yhteyshenkilönä on teatterin järjestäjä Risto Saarela, os. risto.saarela@vaasa.fi.

Paikalla hakutilaisuudessa ovat ohjaaja Jakob Höglund, kapellimestari Sauli Perälä ja tanssinopettaja Ida Jousmäki.

- Etsimme kykyjä ja haluamme rohkaista mahdollisimman monia lapsia hakemaan. Hakijoiden ei vielä tarvitse osata tanssia, kun he hakevat mukaan, painottaa ohjaaja Jakob Höglund. - Ei myöskään tarvitse olla laulanut tai näytellyt tätä ennen, mutta toki on etua siitä, jos on tehnyt jotakin näistä. Myöskään kieli – suomi tai ruotsi - ei rajoita hakemista.

Valituille avustajille käynnistetään syksyllä 2016 erityinen ns. Billy-koulu yhteistyössä tanssikoulu Kipinän kanssa. Billy-koulussa lapset saavat harjoitusta erilaisissa tanssityyleissä, laulussa ja näyttelemisessä.

- Haluamme antaa Vaasan ja sen lähiseudun lapsille tämän mahdollisuuden olla mukana teatterintekemisen pitkässä prosessissa. Teatterin ammattilaisten ohjauksessa rakentuu sekä leikin että kovan työn avulla vahva ja lahjakas paikallinen Billy Elliotin lapsiensemble, sanoo Jakob Höglund.

Miestanssijoiden haku

Teatteri etsii musikaaliin myös viittä miestanssijaa. Tanssijoille on koe-esiintyminen samana sunnuntaina 15.5.klo 16.00. Tanssijoilta edellytetään myös vahvaa laulutaitoa, ja hakijoita pyydetään valmistamaan tilaisuuteen vapaavalintainen laulu.Ilmoittautuminen koe-esiintymiseen 11.5. mennessä sähköisesti teatterin nettisivun kautta, os. www.vaasankaupunginteatteri.fi. Yhteyshenkilönä on teatterin järjestäjä Risto Saarela, os. risto.saarela@vaasa.fi.

 

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle