Vaasan kaupunginteatteri ja Vaasan lyseon lukio ovat solmineet aiesopimuksen yhteistyöstä, jonka tarkoituksena on vahvistaa Vaasan lyseon lukion kulttuurikasvatusta sekä lisätä lukiolaisten kiinnostusta teatteritaidetta kohtaan.

Yhteistyöhankkeen tavoitteena on lisätä Vaasan lyseon lukiolaisten mahdollisuuksia ilmaisutaidon opiskeluun tarjoamalla opinto-ohjelmaan teatteritaidekasvatuksen opintokokonaisuus, jonka opinnot opiskelija voi lukea hyväkseen lukion kursseina. Yhteistyöhankkeen työnimenä on Kulttuuriakatemia.

Kulttuuriakatemiassa on tarkoitus valmistaa teatteriesitys Vaasan kaupunginteatterin Julia-näyttämölle keväällä 2017. Oppilaat, joita kurssille mahtuu noin 20, voivat osallistua laaja-alaisesti teatterin eri työtehtäviin, mm. valo- ja äänitekniikka, lavastus sekä näytteleminen. Varsinaiset näytökset ovat toukokuussa.

Tulevalla Vaasan kaupunginteatterin ja Vaasan lyseon lukion yhteistyöllä pyritään luomaan valtakunnallinen esimerkki teatteritaidekasvatuksen opintokokonaisuudesta lukio-opinnoissa.

Lisätietoja:
teatterinjohtaja Erik Kiviniemi, Vaasan kaupunginteatteri, 040 738 7464
rehtori Jaakko Perttu, Vaasan lyseon lukio, 06 325 3321

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle