Amerikkalaisen kirjailijan Edward Albeen maailmankuulu avioliittodraama Kuka pelkää Virginia Woolfia? on kevään ohjelmiston helmiä. Esitys on kerännyt kiitosta sekä yleisöltä että kriitikoilta.Esitykset jatkuvat toukokuun lopulle saakka.

Näytelmä käsittelee ihmissuhteiden karikoita ja monikerroksisuutta. Vanhempi aviopari, George ja Martha, on kutsunut nuorenparin Nickin ja Honeyn luokseen viettämään iltaa. Hilpeästi alkaneen illan tunnelma muuttuu, kun pinnan alla risteilevät jännitteet purkautuvat esiin. George ja Martha päätyvät kiivaaseen välienselvittelyyn. Yli kaksikymmenvuotisen liiton kulissit säröilevät. Taustalla ovat koetut pettymykset ja toteutumattomat unelmat. Sanailusta saavat osansa nuoret vieraatkin. Eikä kaikki ole sitä, miltä näyttää. Mikä onkaan totta, mikä leikkiä, taitavaa peliä ja valhetta?

Kuka pelkää Virginia Woolfia? vangitsee katsojan, se tarjoaa sekä väkevää draamaa että koomisia tilanteita. Näytelmässä kirkastuu Albeen tyyli: taitava kielenkäyttö, yllätyksellisyys, eräänlainen unen logiikka, jossa kummallisetkin asiat voivat olla mahdollisia. Katsoja ei koskaan voi olla varma, mitä seuraavaksi tapahtuu.

Näytelmän on ohjannut Erik Kiviniemi. Lavastuksen ja puvut on suunnitellut Maria Antman. Rooleissa esiintyvät Jari Hietanen (George), Kirsi Asikainen (Martha), Lauri Kukkonen (Nick) ja Emmi Kangas (Honey).

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle