Tervetuloa suurkaupunkiviidakkoon! Kevään uutuus, musikaali Viidakkokirja saa ensi-iltansa 21. maaliskuuta. Teos pohjautuu Rudyard Kiplingin kertomuksiin. Alexander Mørk-Eidemin kirjoittama versio sijoittuu tulevaisuuden raunioituneeseen suurkaupunkiin, jonka ihmiset ovat jättäneet ja jonka eläimet ovat vallanneet kauan sitten.

Viidakkokirjan ohjaajana ja koreografina vierailee Jakob Höglund. Vaasassa nähtävä versio on alun perin esitetty Tukholman kaupunginteatterissa (2007), missä se sai suuren menestyksen. Tekstin on suomentanut Michael Baran. Laulut on kirjoittanut ja säveltänyt ruotsalainen laulaja ja lauluntekijä Eric Gadd, käännökset on Vaasan kaupunginteatterille tehnyt Sami Parkkinen. Kapellimestarina toimii Sauli Perälä.

Rauniokaupungin vaikuttavan maiseman on suunnitellut lavastaja Sven Haraldsson Ruotsista. Viidakon hahmojen värikkään puvustuksen on suunnitellut Heidi Wikar, assistenttinaan Belinda Fridlund. Akrobatia- ja taistelukohtausten koreografina on toiminut Oula Kitti.

Brittiläinen kirjailija Rudyard Kipling (1865-1936) kirjoitti Intian viidakoista kertovan tarinakokoelmansa Viidakkokirjan v. 1893-1894. Tarinan ajattomat teemat kytkeytyvät nykypäivään.

- Kipling kirjoitti Viidakkokirjan allegoriaksi omasta ajastaan ja siitä yhteiskunnasta, jossa eli. Tämän sovituksen on tarkoitus olla allegoria meidän omasta ajastamme, sanoo ohjaaja Jakob Höglund.

Mowglin kasvutarina – suuri seikkailu

Musikaalin päähenkilö Mowgli on ihmislapsi, joka on varttunut susiheimon kasvattamana. Baloo-karhu ja Bagheera-pantteri opettavat vallattomalle teinipojalle viidakon lakia ja selviytymistaitoja. Viidakossa on ystäviä, mutta myös säälimättömiä vihollisia, kuten tiikeri Shere Khan.

Viidakkokirja on suuri seikkailu, siinä on huumoria, toimintaa ja mukaansatempaavia musiikki- ja tanssinumeroita. Kaupunkiviidakon eläinhahmot ovat kutkuttavan inhimillisiä:

- Viidakon eläimet käyttäytyvät ihmishahmojen tapaan. Sudet ovat street-jengiä, joka pyörii kadulla, apinat tanssivat ja pitävät hauskaa discossa. Korppikotkat ovat juorutoimittajia ja Baloo on nyrkkeilyvalmentaja, Jakob Höglund kuvailee.

Hauskuuden alla kulkee sanoma erilaisuuden hyväksymisestä ja kasvamisesta vastuuseen ja empatiaan. Mowgli kokee eläinten parissa olevansa erilainen ja kohtaa pelkoa ja vihamielisyyttä. Hän ei löydä viidakosta kaltaistaan ja kaipaa omaa heimoaan, ihmisiä. Lopulta hän ymmärtää, että voi hyväksyä itsensä sellaisena kuin on, ja on kyllin itsenäinen kulkeakseen omaa tietään.

Mowglia näyttelee Ville Seivo, muissa rooleissa nähdään Timo Luoma (Bagheera), Lauri Kukkonen (Baloo), Jorma Tommila (Shere Khan), Kirsi Asikainen (Akela), Julia Högnabba (vier., käärme Kaa), Ville Härkönen, Anna Lemmetti-Vieri, Toni Ikola, Reetta Kankare ja Oiva Nuojua. Mukana on 6-henkinen viidakkobändi ja viisi tanssijaa: Jermo Grundström, Lotta Kaarla, Antti Nieminen, Jyri Numminen ja Sara Sellberg. Ikäsuositus on 7-vuotiaasta alkaen.

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle