Astrid Lindgrenin rakastettu ja veikeä parivaljakko laittaa ranttaliksi Vaasan kaupunginteatterin villissä seikkailussa. Mukaansatempaavan musiikin maustamassa näytelmässä leijutaan pilvissä, nauretaan yhdessä ja toteutetaan haaveita.


Pikkuveljen elämä on tylsää. Hän on pitkään haaveillut omasta koirasta, mutta isä ja äiti sanovat aina ja yhtä jyrkästi EI! Isosisko ja isoveli ärsyttävät ja kiusaavat. Päivät ovat loputtoman pitkiä ja yksinäisiä. Mutta eräänä päivänä ikkunan takaa kuuluu outoa surinaa ja hetkessä ikkunalla on outo, sopivan paksu mies parhaassa iässä – Katto-Kassinen, tarkemmin maailman paras Katto-Kassinen. Ja tästä hetkestä Pikkuveljen elämästä puuttuu tylsyys! Mitä rosvot tekevät katolla öisin, kuinka Pässi kesytetään ja mitä löytyykään synttäripaketista?

Lindgrenin komediassa paha saa palkkansa ja tylsien aikuisten ankeudelle näpäytetään. Seikkailut, nauraminen ja yhdessä tekeminen eivät ole iästä, vaan asenteesta kiinni. Katto-Kassinen antaa palaa ja opettaa Pikkuveljelle, että elämä saa maistua villille, jännälle ja ihanalle.

"Vaasan kaupunginteatterin Katto-Kassisessa moni palikka loksahtaa kohdalleen."

"Katto-Kassinen keppostelee niin, että aikuistakin naurattaa."

"Vaasan kaupunginteatterin Katto-Kassinen on raikas tulkinta Astrid Lindgrenin satuklassikosta."

- Anne Puumala, Pohjalainen 18.3.2019

"Helheten är alltså snygg och imponerande. Det är en underhållande och stundvis också spännande pjäs som Vasa stadsteater bjuder på."

- Åsa Tast, Vasabladet 17.3.2019

Rooleissa

301 mv
Miika Alatupa
jari
Jari Hietanen
toni
Toni Ikola
anna
Anna Lemmetti-Vieri
Jenny Malmberg aula
Jenny Malmberg
oiva
Oiva Nuojua
267 mv
Filip Ohls
sauli2
Sauli Perälä