"Olin aina ollut vain minä, mutta äkkiä minusta alkoi tuntua, että olinkin joku muu kuin kuka olin luullut olevani."

Mistä löytää itsensä ja oma paikkansa, kun kaikki ympärillä muuttuu? Jokainen syntyy ja jokainen kuolee, ja yhtä lailla: jokainen myös muuttuu. Halusi tai ei. Toisinaan muutos tulee yllättävältä suunnalta, ja silloin kun sitä vähiten kaipaisi.

“Törkeästi laiminlyöt minun vapauttani” on toukokuussa ensi-iltansa saava tarina nuorista muutosten keskellä. Esitys etsii ryhmänsä näköisellä tavalla vastauksia elämän pieniin ja suuriin kysymyksiin. Se nostaa esiin ajankohtaisia ajatuksia muutokseen liittyvästä problematiikasta, iloitsee itselle rakkaista läheisistä ja huutaa apua oman itsensä löytämiseen. Nuorten käsikirjoittama esitys on heidän avoin puheenvuoronsa, anteeksipyytelemätön voimaantumisballadi.

Prosessia luotsaa kolmatta vuotta Venla Korja.

Voit seurata Kulttuuriakatemiaa Instagramissa @kulttuuriakatemia

Kulttuuriakatemia on Vaasan lyseon lukion ja Vaasan kaupunginteatterin yhteistyöhanke, joka käynnistyi lukuvuonna 2016-2017 ja toteutuu nyt kolmatta kertaa. Kulttuuriakatemian tarkoituksena on vahvistaa Vaasan lyseon lukion kulttuurikasvatusta sekä lisätä lukiolaisten kiinnostusta teatteritaidetta kohtaan. Projekti tarjoaa lukiolaisille valinnaisen teatteritaidekasvatuksen opintokokonaisuuden, jonka opinnot opiskelija voi lukea hyväkseen lukion kursseina.

vkt kulttuuriakatemia2019 A3

Työryhmä:

Kuvat: Linus Lindholm