- Itsenäinen komedia

Taina Latvalan kirjoittama näytelmä on komia komedia koti-ikävästä, itsensä etsimisestä, pohjalaisesta sisusta ja ensirakkauden voimasta.

Viisikymppinen Jarppa on asunut jo yli 30 vuotta Helsingissä. Viime aikoina miestä on kuitenkin ruvennut riivaamaan miltei pakkomielteinen kaipuu takaisin Pohjanmaalle, synnyinseudulle. Äiti ilahtuisi kovasti pojan paluumuutosta, mutta mitä tuumaa lapualainen vanha heila? Entä millaisen puheen Jarppa aikoo pitää vanhalla koulullaan Suomi 100 -juhlassa? Kumpi on muuttunut enemmän, Jarppa vai Pohjanmaa? 

Mun Pohjanmaan tyylilaji on komedia. Näyttelijä Jari Hietanen heittäytyy hulvattomasti eri rooleihin ja muuntautuu lavalla niin päähenkilön mummaksi kuin uhoavaksi häjyksikin. Lakeuksien komeus, ylpeys ja yritteliäs sielu yhdistyvät näytelmässä raikkaalla tavalla. Esityksessä sykkii kuitenkin myös pohjalaismiehen herkkä ja lämmin sydän.

Mun Pohjanmaa sai ensi-iltansa Julia-näyttämöllä 2.9.2017.

Taina Latvalan kirjoittama ja Erik Kiviniemen ohjaama Saman katon alla –näytelmä saavutti suuren suosion ja yhteistyö jatkuu edelleen.

 

"Mun Pohjanmaassa loksahtavat kohdilleen kaksi olennaista palaa: toimiva käsikirjoitus ja virtuoosimainen näyttelijäntyö. Kokonaisuuden viimeistelee Erik Kiviniemen napakka ohjaus."

Pohjalainen

"Mun Pohjanmaa on viehättävän konstailematon ja oikeasti hauska monologi."
"En muista koskaan nähneeni näytelmää, jossa pohjalaisuutta olisi tölvitty yhtä perusteellisesti ja yhtä suorasukaisen lempeällä ja osuvalla huumorilla."

Ilkka

"Mun Pohjanmaa oli napakymppi. Latvalan paras ja myös näyttelijä Jari Hietasen paras. Kannattaa käydä katsomassa".

Vaasan ikkuna

"Regissören Erik Kiviniemi är erkänt bra på att skapa föreställningar med stark lokal förankring och därför passar denna text honom som hand i handske."

Vasabladet

 

Jarpan roolissa:
jari
Jari Hietanen