Pohjanmaan tanssin aluekeskus esittää: POHJANMAAN TANSSII - ÖSTERBOTTEN DANSAR -festivaali

Perjantai 25.10 klo 19:15
Tanssiteatteri Minimi Hybrid Momentum & Malviniemi Company Hero Colours

Lauantai 26.10 klo 19:15
Kati Raatikainen & työryhmä Kvartetto

Sunnuntai 27.10 klo 16:15
Hanna Korhonen & työryhmä Kehoon kudottu (K-13)

 

Perjantai 25.10 klo 19:15

 

Tanssiteatteri Minimi: Hybrid Momentum

Hybrid Momentum on kahden aikuistumista välttelevän tanssijan liikkeellinen pelikenttä, jossa näyttämö on nykytanssin abstraktilla runollisuudella sekä katutanssin raa’alla fyysisyydellä puhutteleva hybridi. Antti Lahden ja Mikko Makkosen yhteistyössä syntynyt tanssiteos kumpuaa liikkeen työstämisen ilosta ja omien sekä yhteisten rajojen venyttämisestä. Kasperi Laineen äänisuunnittelu sekä Joonas Tikkasen visualisointi yhdessä teoksen liikemaailman kanssa luovat kiehtovan ja assosiatiivisen kokonaisuuden, jossa liike elää muutosten virrassa.

Kesto n. 30 min.

VÄLIAIKA

Malviniemi Company: Hero Colours

- Tanssi- ja kuvataiteen kokemuksia ikäihmisille

Teos on osa Alvar tanssii-projektia joka on Malviniemi Companyn ja Vaasan Ikäkeskuksen toteuttama kokonaisuus. Projekti on toteutettu osana Tänään kotona -hanketta, jossa kehitetään digitaalisia kulttuuripalveluita ikääntyneille. Kevään 2019 aikana vierailtiin Vaasan museoissa, taidenäyttelyissä ja kulttuurihistoriallisissa tiloissa. Viikoittain tapahtuviin livelähetyksiin osallistui Alvar-digipalvelun asiakkaita ja tanssitaiteilija Mia Malviniemi ohjasi tanssituokiot, joissa tutustuttiin myös meneillään oleviin näyttelyihin. Syksyllä 2019 toteutuu projektin toinen vaihe. Malviniemi suunnittelee pienois soolotanssiteoksen, joka on saanut inspiraationsa näyttelyvierailuista ja keskusteluista ikäihmisten kanssa. Teos lähetetään Alvar-palvelun kautta kuvapuhelimiin Alvarin asiakkaille ja samaan aikaan yleisö voi seurata esitystä livenä.

Kesto n. 20 min.

 

Lauantai 26.10. klo 19:15

 

Kati Raatikainen & työryhmä: KVARTETTO

Neljä erityisesti maailmaa aistivaa ja siinä toimivaa ihmistä tanssimassa yhdessä, kuuntelemassa maailman ääniä, musiikkia ja toisiaan. Tanssimassa yksin, antautumassa omasta ainutlaatuisuudesta kumpuavalle liikkeelle, kaipaukselle ja rakkaudelle. Kvarteton kompositio syntyy yhteen tulemisen seurauksena: siitä kuinka toisistaan neljä erilaista kehomieltä asettuvat samaan tilaan, kosketuksiin toistensa kanssa, kommunikoimaan keskenään liikkeessä. Esiin nousee myös esiintyvä yksilö, nähdyksi tulemisesta ja tilan itselle ottamisesta nauttiva ihminen. Teos on lempeän radikaali kommentti kehitysvammaiseksi määriteltyjen ihmisten oikeudelle olla tanssitaiteen näyttämöllä tanssijoina, yhteiskunnallisina toimijoina sekä aistivina, haluavina ja kaipaavina ihmisinä.

Teos on koreografi Kati Raatikaisen ja esiintyjien Kalervo Kattilakosken, Maria Lahden, Jarmo Patanan ja Sanna Tornikosken ensimmäinen yhteistyö, joka syntyi prosessissa esiintyjien elämästä ja kokemuksista kummuten ja koreografin esitysfilosofiaa mukaillen. Äänisuunnittelusta vastaa Markku Essel, tila- ja valosuunnittelusta Milla Martikainen ja puvustuksesta Roosa Marttiini. Teos sai ensi-iltansa Kokkolan talvitanssit-festivaalilla helmikuussa 2019.

Kesto n. 50 min
Yleisökeskustelu esityksen jälkeen.

 

Sunnuntai 27.10. klo 16:15

 

Hanna Korhonen & työryhmä Kehoon kudottu

- Liikettä ja ääntä ruumiinkuvan kerroksista

Esitys on nykytanssia, musiikkia ja tekstiä yhdistävä näyttämöteos. Kehoon kudottu pohjautuu FT Marjo Kamilan ja Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran vuonna 2015 keräämään tutkimusaineistoon, joka käsittelee muistelukirjoitusten kautta kirjoittajien omien kehomielikuvien ja ulkonäkökäsityksen muotoutumista ihmisten välisessä vuorovaikutuksessa, erityisesti vuorovaikutuksessa lähisukulaisen kanssa.

Teoksen koreografiasta vastaa tanssitaiteilija Hanna Korhonen, äänisuunnittelusta Sami Silén, ja livemusiikista Laitakaupungin Orkesteri. Lavalla nähdään Korhosen, Silénin ja Laitakaupungin Orkesterin lisäksi yhteisötaiteilija Anniina Aunola. Lisäksi esityksessä kuullaan tutkija, FT Marjo Kamilan kommentoivan Oma ulkonäkö muistoissani -tutkimusaineistoa.

Kesto n. 50 min
Yleisökeskustelu esityksen jälkeen.

Esityksen suositusikäraja K-13.