Tove Janssonin novelli Näkymätön lapsi on valloittanut pienet ja suuret lukijat jo vuosikymmenien ajan. Novelli ilmestyi v. 1962 Janssonin novellikokoelmassa Näkymätön lapsi ja muita kertomuksia, jossa on kymmenkunta Muumitarinaa.

Vaasan kaupunginteatterissa nähdään NÄKYMÄTÖN LAPSI nyt Tero HeinämäenT dramatisoimana ja ohjaamana näytelmänä. Ensi-ilta on Vaasan kaupunginteatterin pikkunäyttämöllä 9. syyskuuta.

Näytelmä kertoo pikku Ninni-tytöstä, jonka ilkeä sukulaistäti on säikyttänyt näkymättömäksi. Tuutikki tuo Ninnin Muumitaloon toivoen, että Muumiperheen hoivissa tyttönen toipuisi ja muuttuisi jälleen näkyväksi. Myy ja Muumipeikko ovat mysteeristä innoissaan. Muumimamma tietää, että pelkoon auttaa lohdutus ja rohkaisu – ja isoäidin salainen resepti. Pian Ninnistä tulevatkin näkyviin varpaat, sitten sääret, mekko ja rusetti… Lopulta tytöltä puuttuu enää pää, mutta sen näkyviin saamiseksi ei mikään konsti tunnu tepsivän. Apu tulee yllättävältä taholta, kun Haisuli ilmestyy paikalle. Sitten alkaakin tapahtua yhtä ja toista!

Näkymätön lapsi on viisas, sydämellinen ja humoristinen tarina rakkauden voimasta ja pelon voittamisesta. Näytelmässä kuullaan myös Tero Heinämäen säveltämiä ja sanoittamia lauluja. Muumilaakson maiseman on näyttämölle loihtinut lavastaja Jyrki Pylväs. Rooleissa esiintyvät Essi Parkas (Ninni), Anna Lemmetti-Vieri, Risto Saarela, Ville Härkönen, Essi Hurme ja Jorma Tommila. Näytelmän ikäsuositus on 3-vuotiaasta alkaen.

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle