Kevätkauden 2018 uutuus Vasan kaupunginteatterissa on alavutelaisen kirjailijan Sisko Istanmäen menestysromaaniin pohjautuva musiikillinen draamakomedia LIIAN PAKSU PERHOSEKSI. Romaanin on Vaasan kaupunginteatterille dramatisoinut ja ohjannut vierailijana Miika Muranen, jonka aiempia ohjauksia Vaasassa ovat olleet mm. hyvin menestyneet Oliver!-musikaali ja komedia Vadelmavenepakolainen. Lavastus- ja pukusuunnittelijana vierailee Minna Välimäki. Kapellimestarina toimii Sauli Perälä. Ensi-ilta on
10. helmikuuta 2018 suurella näyttämöllä.

Liian paksu perhoseksi kertoo rehevästä ja toimeliaasta Kaisusta, joka lähtee töihin Ruutinojan kyläkauppaan. Kyläläiset saavat päivittelyn aihetta, kun uusi kauppa-apulainen tarttuu riuskasti työhön, pistää kaupan - ja samalla muutaman vakioasiakkaankin - järjestykseen ja pöllyttää piintyneitä käsityksiä. Vähitellen Kaisun ja pienuutensa kamppailevan kauppias Ernin välillä heräävät lämpimät tunteet.

Liian paksu perhoseksi on tragikoominen rakkaustarina epäsuhtaisesta parista, joka hapuillen yrittää löytää yhteisen onnen. Kaksikon arkea sekoittavat voimakastahtoinen Ernin äiti sekä sisar Vivien. Työssään apulaisena Kaisu saa tutustua värikkäiden kyläläisten tarinoihin sekä yrittää heidän avullaan löytää itsestään ruutinojalaisuuden. Kaiken taustalla häilyy huoli pienen kylän kuihtumisesta ja kaupan kohtalosta. Saako vahvakin olla joskus heikko? Entä katsooko rakkaus kokoa ja ulkoista olemusta?

Kaisun roolissa vierailee Heidi Kirves. Timo Luoma nähdään Ernin roolissa ja muissa rooleissa Anna Lemmetti-Vieri, Ilona Pukkila (vier.), Lauri Kukkonen, Toni Ikola, Ville Seivo, Reetta Kankare ja Sauli Perälä.

Tarina inhimillisyydestä, vahvuudesta ja rakkaudesta

Näytelmä hurmaa huumorillaan ja aidoilla henkilöillään.
- Sisko Istanmäen Liian paksu perhoseksi -romaanin mielenmaisema sopii tänne Pohjanmaalle
täydellisesti, ohjaaja Miika Muranen sanoo.
- Minulle tämä on tarina inhimillisyydestä, vahvuudesta ja rakkaudesta. Näinä aikoina ihmisiä halutaan määritellä erilaisiin muotteihin ja lokeroihin ulkoisen olemuksen mukaan. Liian paksu perhoseksi on hauskan karhea muistutus siitä, että me voimme olla juuri sitä mitä haluamme ja että tärkeintä on olla rehellinen itselleen.

Musiikki soi Ruutinojalla

Ohjaaja on valinnut näytelmän musiikiksi 2010-luvun vahvojen kotimaisten naisartistien tunnetuksi tekemää musiikkia, muiden muassa Anna Puun, Johanna Kurkelan ja Paula Vesalan kappaleita. Laulujen lyriikat avaavat roolihenkilöiden sisimpiä ajatuksia ja ovat kuin tarinaa varten tehtyjä. Ne luovat linkin tästä päivästä Ruutinojan aikaan, 1960-lukuun. Lauluja säestävässä kolmihenkisessä orkesterissa soittavat Sauli Perälä, Ninja Jakobsson / Sanna Mikkola-Blomberg ja Sami Sillanpää.

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle