Seppo Valinen 22 kuva Veikko Somerpuro

Kuva: Veikko Somerpuro

Teatteritaiteen maisteri Seppo Välinen on valittu Vaasan kaupunginteatterin uudeksi teatterinjohtajaksi. Välinen erottui haastatteluryhmän mukaan ominaisuuksiltaan, taiteelliselta kokemukseltaan, tiedoiltaan ja taidoiltaan muista hakijoista edukseen. Kokonaisarvioinnin perusteella haastatteluryhmä esitti yksimielisesti lautakunnalle Välistä teatterinjohtajan virkaan, ja lautakunta päätti keskiviikon kokouksessaan valita Välisen tehtävään.

Välinen aloittaa uudessa virassaan näillä näkymin 1. marraskuuta saatuaan sovitut työvelvoitteensa päätökseen. Virka on kolmen vuoden määräaikaisuus kahden vuoden lisäoptiolla. Tehtävässä noudatetaan kuuden kuukauden koeaikaa. Vaasan kaupunginteatterin nykyinen johtaja Erik Kiviniemi jää eläkkeelle elokuun alussa.

- Vaasan kaupunginteatteri kiinnosti sen vuoksi, että tässä talossa tehdään intohimoisesti korkeatasoista teatteria. Lisäksi täällä on hieno henkilöstö ja hyvä työilmapiiri. Runsaat kävijämäärät osoittavat, että teatteri on arvostettu taidelaji Vaasassa, pohtii Välinen.

41-vuotias Välinen on työskennellyt ohjaajana mm. Rovaniemen Teattereissa, Kouvolan teatterissa, Kokkolan kaupunginteatterissa, Joensuun kaupunginteatterissa, Ahaa Teatterissa sekä vapaissa ryhmissä. Keväällä ensi-iltansa saanut lastennäytelmä Katto-Kassinen on hänen esikoisohjauksensa Vaasan kaupunginteatterille. Välinen on työskennellyt laajasti teatterin kentällä niin klassikkodraamojen kuin esitystentaiteenkin parissa ohjaajana, koreografina ja esiintyjänä. Hän opiskelee parhaillaan myös teatterinjohtamista sekä henkilöstöjohtamista.

Välinen on korostanut musiikkiteatterin olevan lähellä hänen sydäntään, ja on luvannut jatkaa Vaasan kaupunginteatterin laadukkaiden musikaalien perinnettä myös omalla johtajakaudellaan.

- Olen tehnyt paljon musiikkiteatteria, ja minulla on siitä vahva osaaminen. Musiikkiteatteri tulee pysymään ohjelmistossa jatkossakin, draamaa unohtamatta. Myös ooppera jatkaa ohjelmistossa. Tulee olemaan kiinnostava haaste saada nuoria sekä nuoria aikuisia lisää teatterin pariin, Välinen summaa.

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle