Kirjailija Taina Latvala työskentelee parhaillaan uuden tekstin parissa, josta on tuleva näytelmä Vaasan kaupunginteatterille. Latvala työstää uutta tuotantoa valmistuvaksi näyttämölle vuodelle 2020.

Näytelmä on tyylilajiltaan komediallinen draama. Latvalan edellisten näytelmien tavoin se sijoittuu Etelä-Pohjanmaalle, joka on lapualaislähtöiselle kirjailijalle tuttua ja rakasta aluetta.

"Olen iloinen saadessani jälleen kirjoittaa Vaasan kaupunginteatteriin näytelmän, joka kiinnostaa paikallista yleisöä mutta käsittelee samalla universaaleja teemoja."

Uuden näytelmän kirjoitusprosessi on vasta niin alussa, että juoni ja sisältö voivat vielä kokea isojakin muodonmuutoksia. Latvala sanoo kuitenkin olevansa kiinnostunut muun muassa pohjalaisesta yrittäjyydestä ja sen haasteista, itsetunnosta, kunnianhimosta ja suurista unelmista.

"Kirjoitustyön alussa minulle on tärkeää vaalia sitä salaperäistä taikaa, joka uuteen projektiin aina liittyy. Siksi säästän konkreettiset juoniselostukset myöhemmäksi. Pohjalaista elämänmenoa on kuitenkin luvassa jälleen", Latvala kertoo.

Taina Latvala on kirjoittanut komedian Mun Pohjanmaa. Näytelmässä lapualaislähtöinen Jarppa palaa juurilleen. Mun Pohjanmaa -näytelmä on ollut Vaasan kaupunginteatterin ohjelmistossa näytäntökaudesta 2017-2018 alkaen, ja jatkaa tänä syksynä edelleen Jari Hietasen tähdittämänä Vaasan kaupunginteatterilla sekä myös vieraili syyskuussa Teatteri Lapuassa. Kaupunginteatterin ohjelmistossa ovat myöskin olleet Taina Latvalan Välimatka (2014) ja Saman katon alla (2016).

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle